Vergeten brownies met kersen

Waterkers, ik had er al vaak van gehoord, maar ik had het nog nooit gegeten. Tuinkers wel. En ik dacht dat dat wel net zoiets zou zijn, maar dan in het klein.

En dat bleek ook zo te zijn.

Oh wat ben ik toch slim.

De waterkers had grotere blaadjes en leek op sla. Het zakje lag dan ook in het schap bij de sla. De smaak deed me erg denken aan tuinkers, maar dan iets minder sterk. Dat het waterkers heet is niet geheel onterecht; de waterkers groeit namelijk in het water. (Waarom tuinkers dan tuinkers heet weet ik niet, want dat kun je volgens mij overal laten groeien, daar hoeft niet eens een tuin voor in de buurt te zijn.)

Dsc03995

Ik deed de waterkers door mijn pasta met saus. Daardoor verloor het wel wat van de smaak. Misschien doordat het een beetje warm werd. Het was alsnog lekker en ook heel gezond: goed voor lever en bloed. Daarna voelde ik me vitaal als nooit tevoren!

En bleef ik thuis om op de bank te hangen.

Dan de pastinaak. Een ‘vergeten groente’, die wat mij betreft best vergeten mag blijven. In Nederland werd de pastinaak vroeger veel gegeten, totdat de aardappel zijn intrede deed. Niet dat ik nou zo veel aardappelen eet, maar pastinaken hoef ik er niet voor in de plaats te hebben. In sommige andere landen, zoals Engeland, is het nog steeds een populair voedingsmiddel.

Dsc04001

Ik maakte er een soep van, die me door Leon werd aangeraden. Het was best lekker, maar toch niet zo lekker als ik had gehoopt. Wie weet zijn de pastinaakjes wel lekker als ze op een andere manier klaargemaakt zijn. Dus ik schrijf ze nog niet helemaal af.

Wat ik wel helemaal afschrijf, is de kant-en-klare browniemix die ik thuisgestuurd kreeg om te testen.

In Utrecht staan vaak mensen die iets van je willen (vervelend!!!). Meestal willen ze geld voor een goed doel of een krant, maar soms ook je mening over een nieuw product. Daar heb ik eens aan meegedaan en vervolgens heb ik me aangemeld voor het mobiele panel. Je zou dan af en toe iets thuisgestuurd krijgen om te testen en te beoordelen. Dat leek me wel leuk, want gratis eten is altijd fijn. Dat af en toe wordt helaas wel heel letterlijk genomen. In een jaar tijd heb ik twee keer iets gekregen.

Dsc03983

Dit keer dus een browniemix. Er staat natuurlijk niet bij van welk merk het is, dus helaas kan ik je niet vertellen welke je absoluut niet moet kopen (al raad ik je wel aan om sowieso nooit zoiets te kopen, maar ze gewoon zelf te maken. Dat is veeel lekkerder). De brownies waren supermakkelijk te maken, want je hoefde alleen wat olie en water aan de poedermix toe te voegen. Goed roeren, in het bijgeleverde bakje gieten en dan even in de oven.

Dsc03986

Maar dan… het rook best lekker. De geur van iets versgebakkens met chocolade. Altijd goed. Helaas smaakte het niet erg naar chocola. Ook niet echt zoet – wat je toch wel mag verwachten van brownies – maar eerder zout. En een beetje een aangebrand smaakje, terwijl het niet aangebrand was. Gelukkig heb ik dat allemaal op het formulier ingevuld en heb ik hopelijk dus kunnen voorkomen dat jullie dit ooit per ongeluk in de winkel gaan kopen. Want wat mij betreft komt dit spul nooit in de winkel!

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s