Ik wil(de) spinazie

Tegelijkertijd met de vage komkommers had ik ook vage spinazie gekocht. Ik wilde namelijk een couscousgerecht maken waar ik wilde spinazie voor nodig had. Bij mijn Turkse leverancier lag spinazie die er mijns inziens best wild uitzag, maar op het bordje stond gewoon ‘spinazie’. Ik kocht hem toch maar, want liever gewone spinazie dan geen spinazie natuurlijk.

Dsc03971

Het verschil tussen wilde spinazie en spinazie wilde ik natuurlijk wel te weten komen. Gelukkig kon hier het wereldwijde web mij weer verder helpen.

Wilde spinazie blijkt niet zo te heten omdat het wild is en dus met moeite gevangen wordt. Zij groeit namelijk gewoon op akkers (al weten we natuurlijk niet wat voor een wild nachtleven zij misschien wel heeft). De naam komt blijkbaar van het feit dat de ‘bladvorm en de stelen nogal grillig zijn’.

De wilde spinazie is dan ook groter, grover en steviger dan ‘onze’ spinazie. Dat is dus het verschil. Nu geloof ik wel dat ik toch de wilde variant te pakken had, zelfs al stond dat er niet bij. Misschien vond meneer Meltem haar gewoon niet wild genoeg.

Grote voordelen volgens het Parool: wilde spinazie slinkt minder, heeft meer smaak en blijft langer goed. Mijn couscousgerecht was inderdaad erg lekker, o.a. door die wilde spinazie natuurlijk. Ik kon er gelukkig wel drie keer van eten. Jammie!

Dsc03981

Oh ja, en dat je van spinazie niet echt zo sterk wordt als Popeye zullen de meeste mensen inmiddels wel weten. Maar dat spinazie familie is van de ganzenvoet en melde wisten jullie vast nog niet!

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s