Een zware beproeving

Soms ben ik blij met mijn supermarktavontuur, maar af en toe heb ik het er ook wel zwaar mee. Niet alles wat ik probeer is namelijk lekker. In mijn vorige bericht was dat al zo, en in de afgelopen weken heb ik ook wat dingen geprobeerd die tegenvielen.

Maar laat ik positief beginnen. Ik ging uit mijn werk gelijk door naar de sportschool (ja, fanatiek). Om niet flauw te vallen van de honger, moest ik toch even iets eten. Daar zijn van die kleine pakjes noedels natuurlijk perfect voor. Ik heb al verschillende soorten geprobeerd en nu zag ik deze:

Foto

Hij smaakte niet heel veel anders dan alle andere soorten. Hij was wel iets minder zout dan vaak het geval is, en dat vond ik wel positief.

Vervolgens ging ik naar mijn blauwgele buren om een pot jam te kopen. Ik had al vaker de SYLT HALLON & BLÅBÄRjam gekocht en die was erg lekker. De SYLT LINGONjam had ik nog niet op, maar wel de siroop met deze smaak. Die was ook lekker. Met deze ervaringen in het achterhoofd probeerde ik de sylt lyngonjam uit en verwachtte een lekker jammetje of jampje of jampie.

Dsc03964

Helaas bleek dat niet zo te zijn. De jam is een beetje bitter en met bittere dingen maak je mij niet blij. Geen succes dus.

Dan maar weer eens iets gezonds. Bij de Meltem Plaza kocht ik de volgende groente:

Dsc03972

Op het bordje stond ‘acur’, wat volgens het boekje Dat koop je bij de Turk augurk betekent. In hetzelfde boekje staat bij een foto van deze stengels dat het wilde komkommer is. Toen raakte ik natuurlijk in de war. Ik ging op onderzoek uit.

Bij het zoeken op ‘acur’ kwam ik foto’s tegen van de dingen die ik thuis had liggen. Geen augurken dus. Maar de vertaler van Google zegt dat acur een ‘augurkje’ is. Ik vond mijn groene slurfjes toch echt niet op augurken lijken en al helemaal niet op augurkjes. Bij het zoeken naar wilde komkommer kwam ik alleen maar dingen tegen die er helemaal niet op leken. Een combinatie van de twee dan? Een wilde augurk? Nee, die is ook weer anders.

Uiteindelijk kwam ik er via wikipedia achter dat het een Armeense komkommer is. Het lijkt erop dat dit wel klopt. Zeker weten doe ik het nog steeds niet.

Maar waar het natuurlijk allemaal om gaat is de smaak. En die was niet zo lekker. Wel een beetje komkommerachtig, het leek ook wel een klein beetje op de kelek die ik vorige keer had. Maar wat weeïger en de smaak ging me redelijk snel tegenstaan. En ’s avonds kreeg ik ook nog eens buikpijn, al weet ik niet of dat daaraan lag.

Volgende keer maar weer eens proberen iets lekkers te vinden!

3 gedachtes over “Een zware beproeving

  1. S zegt:

    Graag een reactie op je wilde komkommers
    Het is de bedoeling dat die ingemaakt word met azijn en zout net als augurken in pot.
    Vers smaakt het nergens naar..

  2. Ismail Uslu zegt:

    Komkommer in de Turkse taal is “salatalık” en Acur ( ook een Turks woord) is de soort komkommer. Als je augurken of komkommers niet smaken heeft dit te maken of de plant met stress groeit en het tijdstip wanneer geplukt wordt. Dit kan o.a. een onaangename smaak, bittere smaak geven. Mijn acur komkommers zijn heel sappig en smaken licht zoet.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s