Muziek, is dat wat?

Ik hou van muziek. Ik ga graag naar optredens en festivals, vind het leuk om nieuwe muziek te ontdekken, heb best veel muziek op mijn computer staan, koop af en toe zelfs nog een echte cd (terwijl ik geen cd-speler meer heb) en doe graag mee aan popquizzen. Ik vind ook van mezelf dat ik een goede muzieksmaak heb. Een beetje snobistisch ben ik daar wel in.

Dit alles wil echter niet zeggen dat ik er ook verstand van heb. Vraag me wat voor soort muziek ik dan leuk vind, dan kom ik niet uit mijn woorden. Ik kan dat nog het beste duidelijk maken door op te noemen wat ik níet leuk vind. Hopelijk denk je dan bij wat er overblijft aan hetzelfde als ik. Vraag me wat voor soort muziek een band maakt, dan kom ik vaak niet verder dan ‘een paar mensen die muziek maken… eentje zingt, eentje speelt gitaar, eentje drumt… je weet wel…’ Kortom, van hokjes heb ik geen kaas gegeten. Vraag me ook niet om een recensie over een optreden te schrijven, want ik kom vaak niet verder dan ‘leuk’, ‘goed’ of ‘saai’. Niet erg boeiend om te lezen. Denk ik.

Mijn muziekliefde brengt me wel op mooie plaatsen. Ik ga vaak naar optredens en festivals en ben daardoor bijvoorbeeld al in Boedapest, Keulen, op Vlieland en helemaal in België beland. En soms kom ik zo ook nog eens in een cd-winkel terecht (ja, hier en daar bestaan ze nog).

Zo belandde ik onlangs in de Plato, waar een luistersessie werd georganiseerd voor de nieuwe cd van The xx. Ik wist niet hoe dat zou zijn, zo’n luistersessie (in een kringetje om een cd-speler heen zitten? een geheim optreden van de band? deuren dicht, licht uit en mond houden?), maar je kreeg ook gratis biertjes, dus ik wilde er wel naartoe. Online had ik de cd al een paar keer gehoord, maar ja, een linnen tasje van The xx, kans op een concertkaartje en die gratis biertjes… dat kon ik natuurlijk niet afslaan.

Bij binnenkomst bleek dat je wel de cd moest kopen om een tasje te krijgen. Jammer. Ook om kans te maken op een concertkaartje moest je de cd kopen, maar dat wist ik al wel. Met een eventueel misschien uitzicht op binnenkort mogelijk weer werk te hebben, besloot ik dat ik de cd wel kon kopen als hij maximaal €15,- zou kosten. En ja hoor, dat was hij precies.

Daar ging mijn geld.

Er werd ook nog een canvas verloot. Nou, dat zou toch wel waar voor mijn geld zijn.

Na twee keer de cd gehoord te hebben die ik al kende, en twee gratis biertjes, kwam de verloting. Niks gewonnen. Huisgenoot ook niet. Twee mensen die bij elkaar hoorden wonnen toevallig beide kaartjes, dus die konden samen naar het concert. Dat vond ik dan wel weer leuk voor ze.

Toen vorige week de kaartverkoop voor het concert begon, grepen we ook weer naast het net. In een kwartier was het al uitverkocht. Zo gaat dat.

Maar… gelukkig heb ik er nu wel een linnen tasje bij.

En een cd.

5 gedachtes over “Muziek, is dat wat?

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s