Nerd-to-be

Ondanks de aanwezigheid van wat autistische trekjes zal ik er niet snel van beticht worden een nerd te zijn. Toen ik bijvoorbeeld een tijdje geleden de layout van dit weblog aanpaste, moest ik wat html gebruiken. Ik had dat nog nooit gedaan en met behulp van een online cursus ging ik aan de slag. Ik heb er ongeveer twee uur over gedaan om het lettertype aan te passen en ervoor te zorgen dat de links in mijn blogs niet meer onderstreept zijn (wat ik misschien beter niet had kunnen doen, omdat ze nu niet echt meer opvallen, maar dat vind ik nou eenmaal mooier).

Ik heb ook een keer mijn broer, die toen in Duitsland zat, gebeld omdat mijn laptop niet meer werkte. Na een tijdje kwam ik erachter dat ik de stekker van de accu niet goed had aangesloten.

En hoewel ik al jaren Linux op mijn computer heb (best nerdy toch?) heeft dat meer met de voorkeur van mijn geliefde broer te maken, dan met mijn kennis van dit superieure systeem (je ziet, het is hem wel gelukt me te indoctrineren). Als iets niet goed gaat, moet ik hem altijd inschakelen om het op te lossen.

Toch besloot ik onlangs om voor 42bis te gaan schrijven, een website die, toegegeven, niet alleen voor echte nerds is, maar wel voor ‘webprofessionals en webgekken’, mensen die veel met computers en internet hebben dus. Klik hier maar als je meer wilt weten over hoe het precies zit.

Er zijn verschillende mensen die blogs schrijven voor de site, over alles wat maar enigszins met het web te maken heeft. Ik ben nieuwblogger, wat betekent dat ik kleine artikeltjes schrijf met behulp van nieuwsberichten. Daarvoor hoef ik geen nerd te zijn, door al van alles te weten, maar leer ik juist zelf van alles en ga ik misschien langzaam een beetje die kant op. Lijkt me ook weleens interessant.

Overigens vraag je je misschien af waar de naam vandaan komt (dat deed ik zelf namelijk wel). 42 komt uit het boek The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, een van de boeken die iedere nerd gelezen heeft (en ik ook, dus misschien zit er toch iets in…). Hierin leren we dat 42 het antwoord is op de ultieme vraag over het Leven, het Universum, en Alles. En dus ook internet. De ‘bis’ geeft aan dat het een adres is. De site is dus: ‘Hét adres voor het antwoord op de ultieme vraag over het Leven, het Universum, en Alles over internet!’

Om toegelaten te worden tot deze uitermate interessante website heb ik ook een proefblog geschreven, dat gisteren gepubliceerd is. Klik HIER als je dat wilt lezen (en dat wil je!).

Houden jullie me wel tegen als het te ver gaat?

Een gedachte over “Nerd-to-be

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s