Gember?

Gisteren was ik in de toko, waar ik me natuurlijk helemaal had kunnen uitleven. Dat heb ik niet gedaan, om ook nog wat over te laten voor volgende bezoekjes. Ik heb nu alleen gekocht wat ik nodig had voor de ‘kippensoep met kokos en gember‘, die ik ’s avonds ging maken. In de soep moesten, naast allerlei dingen die niet nieuw voor mij waren, galangawortel en kaffir-limoenblaadjes. Ik had al weleens gedroogde kaffir-limoenblaadjes in huis gehad, maar nu kocht ik ingevroren blaadjes. Ontdooid lijken ze meer op verse blaadjes en ik dacht dat je ze dan misschien zelfs zo kon opeten. Tip: doe maar niet.

Galangawortel had ik nog nooit eerder gekocht.

Omdat ik deze producten in de soep verwerkt heb, kan ik niet zeggen hoe ze los smaken (behalve dan die kaffir-limoenblaadjes een beetje). Maar de soep was erg lekker en ik ga er maar vanuit dat de wortel en blaadjes daaraan bijgedragen hebben.

Dsc03872

Ik kocht ook nog een soort noedels die ik nog niet eerder gekocht had. Deze waren best lekker, en ik denk dat ze nog een stuk lekkerder zijn als ik ze iets korter zou koken en ze dus niet zo papperig zouden zijn.

Ik ben vergeten om een foto te maken van de soep, maar volgens het kookboek zag het er zo uit:

Dsc03875

En er moest geen gember door de soep.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s