Gele suikermeloen

Toen ik de supermarkt binnenliep, lachten ze me direct toe: de gele meloenen in de vorm van een rugbybal. Ik wist niet hoe deze meloenen heetten en kon dus niet ontdekken welke prijs erbij hoorde. Dat was een risico, maar ik kon wel wat vitaminen gebruiken na mijn weekendje in München. En als de Albert Heijn ze zo neerlegt, moeten ze wel goed zijn. Toch?

Dsc03808

Op het bonnetje zag ik dat ik qua prijs geluk had, er zat bonuskorting op. En ik zag ook dat deze meloen de weinig originele naam ‘gele meloen’ had gekregen van Albert. Daar moet ‘ie het dan maar mee doen. Volgens Leon heet deze soort ‘suikermeloen’, wat ik al iets origineler vind.

Dsc03812

Ik had gehoopt dat deze meloen van binnen oranje was (want die oranje meloenen vind ik erg lekker) maar dat was hij niet. Dat blijkt de kanteloep/cantaloup te zijn. Goed om te weten voor de volgende keer. Van de suikermeloen verwachtte ik natuurlijk wel dat hij heel erg zoet zou zijn. Maar dat viel best mee. Hij was wel zoet, maar had ook wat zurige stukjes. Misschien was hij niet helemaal goed meer en wilde Albert er graag vanaf. Er lagen er wel erg veel.

Hoe al die meloenen dan ook heten, Leon geeft ons nog wat interessante informatie: “Alexandre Dumas liet zijn volledige verzameling van driehonderd boeken na aan zijn dorp, Cavaillon, op voorwaarde dat hem gedurende zijn leven jaarlijks twaalf meloenen zouden worden geschonken.”

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s