Okra

Zo gezegd, zo gedaan. Gisteren bedacht, vandaag in uitvoering gebracht. Want plannen zijn er om uitgevoerd te worden.

Vanmiddag ging ik voor mijn boodschappen naar Meltem Plaza, een Turkse supermarkt bij mij om de hoek. Voor mijn avondeten had ik geen ‘rare’ dingen nodig, maar ik had weinig gegeten en had dus wel trek in een tussendoortje. Dus ging ik op zoek naar een lekkere snack. Een Turkse supermarkt heeft natuurlijk veel nieuwe dingen te bieden voor een echte Hollandse. Maar aangezien ik altijd al avontuurlijk geweest ben en hier al ruim vier jaar woon, heb ik daar al menig product uitgeprobeerd. Toch zijn er nog wel wat dingen te ontdekken. In deze tijd – het is ramadan – zijn er bijvoorbeeld extra veel koekjes te vinden. Maar ik had geen trek in zoetigheid, dus zocht ik naar iets anders.

In deze supermarkt wordt veel verkocht van het Turkse merk Sera. Dit merk verkoopt van alles: van snoepjes tot kruiden tot kaas tot olijven tot bakjes met ‘ready to serve‘ voedsel. Dat laatste klonk goed, want ik wilde gelijk kunnen eten. Er waren verschillende bakjes en ik ging voor de ‘okra in tomatensaus met olijfolie’. Want van okra had ik weleens gehoord, maar ik had het nog nooit gegeten.

Dsc03609

Check ook het ‘handige’ vorkje, dat ik na drie happen al verwisseld heb voor een gewone vork, omdat ik er alleen maar alles mee kapot prikte.

Dsc03612

Ziet dat er niet heerlijk uit?!

Tijdens het eten ging ik gelijk even op onderzoek uit naar okra. De smaak deed me namelijk wel ergens aan denken, maar ik kon er niet op komen waaraan dan. Sommige mensen blijken de smaak te vergelijken met sperziebonen, anderen met een kruising tussen asperges en aubergines. Nu wist ik waaraan ik dacht, namelijk aan asperges. (Bij een kruising met aubergine kon ik me dan weer niet zo veel voorstellen.)

Ik leerde ook nog dat okra een goede bron is van vitamine A, B complex, C en E, ijzer en kalk. Klinkt nog gezond ook!

Al met al was het best te doen, dit spannende bakje. Een beetje te veel voor één keer, vooral ook omdat het nogal vet is door alle olijfolie. Dus morgen kan ik er nog een keer van genieten!

Ik moet zeggen, mijn eerste avontuur is geen mislukking geweest!

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s