Het laatste rolletje

Een jaar minus een fotorolletje geleden begon ik aan een project. In een tijdschrift had ik gelezen over de zogenoemde 365-dagenprojecten. Het idee van zo’n project is dat je 365 dagen lang (vandaar de naam?), iedere dag, iets doet. De een maakt iedere dag een foto van zichzelf, de ander van zijn/haar ontbijt en weer een ander maakt iedere dag een uil. Er zijn ook mensen die wat extremer zijn, en iedere dag iets doen wat ze nog nooit gedaan hebben.

Ik vond het wel leuk klinken en om een invulling te geven aan mijn lege werklozenbestaan besloot ik me ook aan zo’n project te wagen. Maar wat zou ik dan kunnen doen? Ik kon bijvoorbeeld iedere dag iets nieuws gaan koken, of iedere dag een liedje zingen, maar dat leek me toch een beetje lastig. Ik besloot voor iets haalbaars te kiezen en haalde mijn analoge camera uit de kast. (Voor wie ze niet meer kent: dat is zo’n ding waar een fotorolletje in moet.) Daar zou ik iedere dag één foto mee gaan maken en ze pas ná die 365 dagen gaan bekijken.

Zo gezegd, zo gedaan. Dus ging ik op pad om een aantal benodigdheden aan te schaffen. Daar bleek al snel dat dat ‘haalbaar’ nog niet zo vanzelfsprekend was. Ik was in de Mediamarkt, want ik had een batterij voor de camera nodig. Daar zocht ik ook gelijk naar fotorolletjes. Toen ik die niet kon vinden, sprak ik één van de rode mannetjes aan die daar rondliepen. Op mijn vraag of ze ook fotorolletjes verkochten, werd ik aangekeken of ik van een andere planeet kwam en het werd me sterk aangeraden om nu toch maar eens over te stappen op digitaal.

……

Gelukkig zijn er nog winkels te vinden waar wel fotorolletjes verkocht worden, zoals bijvoorbeeld mijn geliefde Hema. De keuze is er niet reuze: 2 ISO-soorten en alleen in verpakkingen met drie rolletjes van 36 foto’s. Maar hé, aangezien ik veel foto’s moest gaan maken, was dat geen probleem.

Dus begon ik op 23 augustus 2011 aan mijn eigen 365-dagenproject. In de tussentijd heb ik al heel wat foto’s gemaakt (hoeveel mag je zelf uitrekenen). Sommige zullen mooi zijn, sommige raar of saai en andere zullen ook mislukt zijn. Maar daar gaat het niet om. Het belangrijkste is dat ik er iedere dag een gemaakt heb. En dat is me tot nu toe bijna gelukt.

Nu ben ik dus bijna klaar en heb ik zojuist mijn laatste rolletje in mijn camera gedaan. Mij rest alleen nog een dilemma: 2012 is een schrikkeljaar. Ik wil eigenlijk doorgaan t/m 22 augustus, zodat ik de kalender rond ben gegaan. Maar dan is het geen 365-dagenproject meer. Zal ik er nu maar een 366-dagenproject van maken?

2 gedachtes over “Het laatste rolletje

  1. Marianne zegt:

    Hoi Rosanne, wat een mooie dag van het jaar om mee te beginnen. Je mag er ook best je project mee eindigen hoor. De foto die je dan kan maken wil ik wel voor je invullen:-)groetjes, Marianne

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s