Amai!

Morgen is het alweer zover; dan reis ik af naar het zuiden voor een paar dagen muziek, bier, dixi’s/toitois en slecht slapen op Rock Werchter. Ik heb me alvast voorbereid door muziek te luisteren, de weersverwachtingen in de gaten te houden (als in websites afspeuren tot ik er één gevonden heb die goed weer opgeeft en dan daarin geloven), regenlaarzen en poncho’s op te zoeken en daarnaast ook zonnebrandcrème en slippers in te slaan.

Maar niet alleen die praktische zaken vergen een gedegen voorbereiding. Als ik naar het buitenland ga, spreek ik ook graag de taal van daar. Zelf vind ik het ook niet fijn om in Amsterdam in het Engels aangesproken te worden of op Flakkee in het Duits, dus probeer ik me zo veel mogelijk aan te passen aan waar ik ben. In het geval van België lijkt dat niet zo moeilijk, maar dat kan nog best tegenvallen. Als je bijvoorbeeld gevraagd wordt of je haar gebrusht moet worden en hoe kort je froufrou mag zijn, is het wel handig om te weten wat daarmee bedoeld wordt. Nu zal me dat komend weekend niet zo snel gebeuren, omdat ik niet van plan was om daar naar de kapper te gaan, maar het lijkt me toch belangrijk om even bij deze kwestie stil te staan.

Toen ik een tijdje in Antwerpen logeerde, heb ik mijn oren goed de kost gegeven en ook van de Belgische radio leer ik nog weleens wat. Daarom verwacht ik dat ik me wel zal redden de komende dagen. Het belangrijkste is dat ik weet dat ik eerst bons moet kopen, waarmee ik aan de toog mijn pintjes kan halen. Mocht ik hier niet genoeg aan hebben, dan kan ik een soft ijskreem kopen, een gevitamineerd sapje en misschien zelfs ergens wat groentjes. De vazen worden hopelijk wel gerecycleerd. Als iemand een praatje met me wil slaan, hoef ik niet bang te zijn dat ik klappen krijg, want ik weet dat dat gewoon voor de gezelligheid is. En zolang ik geen ambetante buitenwippers tegenkom, zal het vast een schoon en plezant weekend worden.

Saluukes!

2 gedachtes over “Amai!

  1. Maarten de KOrte zegt:

    Kiek, en daerom gae ik geweun naar CAS an de Brouwersdam, ken ik geweun lekker Flakkees lulle, of mot ik noe eerst Ouddurps lere?

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s