Araneae

Ik lag op bed en probeerde te slapen. Het lukte nog niet erg goed. Had het te maken met die spannende film die ik net had gezien? Nee, vast niet, ik heb wel engere films gezien, zonder dat ik daarvan wakker heb gelegen. Misschien dan met de vraag aan wat voor leuke dingen ik mijn volgende werkloze dag zou gaan besteden? Dat leek me toch ook geen groot probleem. Ik kwam er niet uit en ging maar weer verder met proberen te slapen.

Na een tijdje hoorde ik wat gerommel op de gang. Het licht ging aan.

Wat zou huisgenoot aan het doen zijn? Die lag toch ook al op bed? Nou ja, ieder haar ding, om twaalf uur ’s nachts. Ik ging weer door met waar ik mee bezig was.

Tot er opeens op mijn deur geklopt werd. Toen stopte ik even met proberen te slapen en zei:

“Ja.”

De deur ging open en ik keek vanuit mijn hoogslaper neer op een doodsbange huisgenoot. Trillend op haar benen. Angstzweet.

Ze piepte uit: “Kun je me helpen?”

“Euh misschien, waarmee?”

“Er zit een enorme spin in mijn kamer!”

Aha, daar werd mijn heldenstatus aangesproken. Ik voelde me vereerd. Omdat ik weet dat huisgenoot niet zo van dieren houdt, vooral niet van spinnen en al helemaal niet als ze in haar slaapkamer zitten en nog wel het allerminst als ze wil slapen, besloot ik dat ik daarvoor mijn pogingen tot slapen wel even kon staken.

Dus klom ik uit mijn bed en ging naar de plek des onheils. Onderweg besloot ik alvast hoe ik dit probleem zou aanpakken (sorry dierenliefhebbers, misschien moeten jullie vanaf hier maar niet meer verder lezen…) en ik nam de stofzuiger mee. Aangekomen in de slaapkamer zag ik haar/hem direct zitten. Precies boven het hoofdeind van het bed van huisgenoot, dus als ze met haar mond open zou slapen, zou het harige wezen er zo in kunnen vallen.

Daar zou ook ik niet heel blij van worden. Daar moest iets aan gedaan worden.

Met de stofzuiger in de aanslag ging ik op het bed staan. Ik voelde me net een Ghostbuster.

En hoppa, met één druk op de knop zoog ik het schepsel de stofzuiger in. De slaapkamer was verlost van het monster, mijn huisgenoot kon weer rustig gaan slapen.

En ik?

Ik klom mijn bed weer in. Ik hoefde niet verder te gaan met proberen te slapen. Na deze inspanning viel ik direct in slaap!

En droomde ik van een nieuwe carrière als held.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s