Ook voor jou

Sommige woorden, in een bepaalde context gebruikt, roepen bij mij een allergische reactie op. Er zijn bijvoorbeeld veel mensen die geen leuke dingen doen, of hobby’s hebben, maar passies. In deze context is passie mijn allergiewoord. Wat ooit een prachtig liedje van Clouseau was en waar ook smerige drankjes van gemaakt kunnen worden, is tegenwoordig vooral weggelegd voor de dingen waarmee je je op je werk bezighoudt. Als je een sollicitatiebrief schrijft waar het woord passie niet in voorkomt, hoor je er niet meer bij. Wat mij betreft is dit een beetje overdreven en zijn dingen die leuk zijn gewoon leuke dingen.

Een ander voorbeeld is de uitdaging. Problemen bestaan niet meer, moeilijke situaties ook niet. Ze zijn allemaal getransformeerd tot een uitdaging, wat het laat lijken of het ook altijd allemaal leuk is. Of een passie natuurlijk. Laatst raakte ik nog onbedoeld in een gesprek verzeild waarin iemand over zijn nieuwste uitdaging begon, doelend op zijn net opgezette eigen onderneming. Het is moeilijk uit te leggen waarom hier mijn nekharen van overeind gaan staan, maar gelukkig ken ik genoeg mensen dit met mij delen.

Hoewel ik in het laatste voorbeeld nog enigszins mild ben in mijn oordeel (een eigen bedrijf opzetten ís natuurlijk gewoon een uitdaging; een uitdaging met ondernemingsplannen, begrotingen, belastingen en administratie), kwam ik laatst een uitdaging tegen waar ik geen woorden voor heb.

 

Dat klopt niet helemaal, want alle nu volgende woorden gaan over deze uitdaging.

 

Ik kwam op deze uitdaging terecht via het stijlloze geenstijl (welke ik alleen lees in het kader van ‘know your enemy’). Normaal gesproken kan ik me in de meeste uitlatingen van deze site niet zo vinden. Er is nogal een discrepantie te vinden tussen hun en mijn ideeën over politiek, omgangsvormen, vrouwbeeld, interesse, woordgebruik en alles eigenlijk. Maar dit keer kon ik niks anders dan het volledig met ze eens zijn. Ze schreven namelijk over een nieuwe ontdekking: de menstruatiecoach.

 

Wat?

 

Ja, je leest het goed, de menstruatiecoach. Want als je daar geen coach bij hebt, lukt dat menstrueren natuurlijk niet altijd even goed. Hier hebben we allemaal (vrouwen én mannen) al eeuwen op zitten wachten.

En ook op de site van deze langverwachte coach kwam het woord dus langs: de uitdaging. En dat in combinatie met menstruatie. Hoe dan? Nou, logisch toch: ‘Als menstruatiecoach kijk ik samen met vrouwen of stellen naar hun uitdaging of probleem met betrekking tot de menstruatiecyclus.’

Dus, je kunt een probleem hebben met je menstruatiecyclus, wat ik een goed woord vind, want problemen kun je hier best mee hebben. Maar je kunt het blijkbaar ook als een uitdaging zien.

 

‘Ha fijn, mijn uitdaging laat weer eens van zich horen!’

 

Zou het een prettige bezigheid worden als je er zo tegenaan kijkt? Doet het dan geen pijn meer? Word je er dan niet meer chagrijnig van? Geen hoofdpijn meer? Mag je dan misschien ook niet meer je hormonen de schuld geven als je onaardig bent?

Je kunt bij deze mevrouw zelfs een menstruatiecyclus-werkblad bestellen. Geen idee wat je daarmee moet doen, maar ik wil dat ook eigenlijk niet weten.

Wat ik wel weet: volgende keer als iemand over zijn/haar nieuwe uitdaging begint, kan ik ook zeggen dat ik er één heb. Eén waar ik al jaren mee bezig ben, en waar ik nog vele jaren van mag genieten!  

 

6 gedachtes over “Ook voor jou

  1. Maarten de Korte zegt:

    Als ik nu zeg dat ik het geen uitdaging vond dit te lezen, zeg ik dan indirect dat ik het niet leuk vind? Want dan klopt de zin niet. Maar als ik het wel een uitdaging vond, dan strijk ik Rosanne weer tegen haar haren in, en dat wil ik ook niet. Wat een dilemma, of is het een uitdaging, om er achter te komen hoe ik commentaar moet geven.In ieder geval, weer met plezier gelezen.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s