Waf!

Zoals al eerder vermeld, ben ik nogal een koukleum. En nu de winter er weer aan zit te komen, heeft dat ook invloed op mijn tijdbesteding. Waar ik normaal gesproken nog wel zin heb om ’s avonds de deur uit te gaan en eventueel actief te zijn (sporten, drankje in de stad, koken) is deze drang naar activiteiten verdwenen zodra het aan het eind van de middag al donker begint te worden. En kouder natuurlijk. Zodra ik dan thuis ben en bij de verwarming zit, of onder mijn fleecedekentje, heb ik geen zin meer om nog de deur uit te gaan. Daardoor doe ik ook vaak niet de nuttige dingen die ik zou willen doen (sporten, dingen voor mijn vrijwilligerswerk, boeken lezen, koken) maar blijf ik hangen in de woonkamer, waar de verwarming aan staat. En de tv. Maar waar mijn huisgenoot tegelijkertijd een artikel op de laptop leest, tv kijkt en ook nog een half gesprek voert, wordt mijn aandacht compleet opgeslurpt door de tv als deze aanstaat. Ik kan best verschillende dingen tegelijkertijd (een beetje vrouwelijkheid heb ik wel in me), maar de tv is één van de dingen die teveel afleiden om nog iets anders te kunnen. Vandaar dat al die nuttige en actieve dingen niet gebeuren (en op mijn eigen kamer is het veel te koud).

Nu is het niet altijd erg, omdat sommige programma’s best interessant zijn en je er ook nog weleens iets van kunt leren. Helaas valt het grootste deel van de programma’s in de categorie van onzinnig tot bizar. Toch blijf ik daar gebiologeerd naar kijken. Laatst zag ik in deze categorie het programma ‘Een huis vol honden’, gepresenteerd door de lieftallige Nance. Als er iemand is die niet van honden houdt, ben ik het wel, maar ja, die tv he. Blijkbaar zijn alle ideeën met afvalrondes voor personen al uitgewerkt en moest er gezocht worden in een ander gebied: het dierenrijk. Want afvalrondes zijn natuurlijk altijd boeiend. Zelfs met honden.

In het programma wil een gezin graag een hond hebben. Maar hoe weet je nou welke hond in het gezin past? Dat zie je natuurlijk niet in de dierenwinkel of in het asiel. Nee, daar moet Nance je bij helpen. Dus komen er zes (zes!!!) honden in huis, waarvan er uiteindelijk één overblijft. Ieder gezinslid heeft gelijk zijn of haar favoriet. Helaas is dat meestal voor iedereen een andere, wat de keuze er niet makkelijker op maakt. Daarom wordt er eerst een uurtje met de honden gespeeld. Daarna moeten er twee naar huis (het asiel?) gestuurd worden. Dit valt de mensen soms al erg zwaar, omdat de honden in dat ene uurtje al een plekje in hun hart veroverd hebben. Zo snel kan dat gaan.

Nu er nog vier honden over zijn, worden de honden alleen thuis gelaten. Met beveiligingscamera’s wordt opgenomen wat ze allemaal uitspoken. Als het gezin thuiskomt, is het huis – wat mij betreft geheel volgens verwachting – compleet overhoop gehaald. Na gespeculeerd te hebben over wie het gedaan zal hebben, bekijken ze de beelden. Het valt ze dan erg tegen, omdat dit van sommige honden toch echt niet verwacht werd. Tja, wat wil je, het zijn honden. Die zonder toezicht in huis gelaten worden. Met zijn vieren.

Ook al doen de honden, volgens Nance, zo hun best, er moeten er toch weer twee afvallen. (Hoe doen de honden hun best? Hoe weten ze überhaupt dat ze hun best moeten doen, omdat ze misschien wel daar in huis mogen blijven? Dat vraag ik me dan wel af. Volgens mij weten de honden alleen dat ze met vijf andere honden bij een paar vreemden in huis zijn. Dit maakt het spel natuurlijk wel een stuk eerlijker dan bij mensen. Mensen doen wel hun best om in de smaak te vallen en kunnen zich anders voordoen. De honden zijn gewoon zichzelf.) Er wordt door de familieleden dan ook hard gepraat over de karakters van de honden en of de honden wel leuk meedoen. Als uiteindelijk de laatste hond ook weg moet, hebben sommige gezinsleden wel ‘een brok in de buik’. Maar gelukkig blijft natuurlijk de hond over die het beste in het gezin past. De honden die niet gekozen zijn, mogen aan het eind door de kijker besteld worden.

En zo kijk ik dus een uur naar een programma over honden, en schrijf ik er zelfs nog over ook! Ik ben benieuwd wat mij nog meer te wachten staat deze winter.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s