Logica

Ik heb een tijdje op jullie kosten geleefd. Dat zit zo: ik ontving een WW-uitkering. Natuurlijk heb ik daar zelf altijd netjes geld voor afgestaan, toen ik nog werkte. Maar ik geloof nooit dat dat zoveel is geweest dat daar heel mijn uitkering van betaald is. Jullie belastingcentjes zullen daar dus ook wel aan besteed zijn. Nog bedankt daarvoor!

Gelukkig is daar nu een eind aan gekomen. Dus had ik gisterochtend een afspraak met mijn werkcoach van het UWV om me uit te schrijven. Deze afspraak maakte hij via het fantastische systeem dat de 'werkm@p' heet (ja echt, met @). In dit systeem kun je communiceren met je werkcoach en documenten uitwisselen. Toen mijn werkcoach van mij had vernomen dat ik werk gevonden had, plande hij dus een afspraak in, via de werkm@p. Voor dinsdag 4 oktober, van 8.15 tot 8.30.

???Wat dom van die man,??? dacht ik in eerste instantie. Want 3 oktober moet ik beginnen met werken. ???Wat slim van die man,??? dacht ik in tweede instantie. Want 8.15 is heel vroeg, dus dan kan ik daarna gewoon door naar mijn werk.

Dus stond ik daar op 4 oktober om 8.15, voor een dichte deur: het UWV gaat pas om 9.00 open. Dat was jammer, want ik houd helem????l niet van vroeg opstaan. En nu stond ik daar dus al om 8.15. Dat wil zeggen dat ik al om 7.15 was opgestaan. En dat vind ik vroeg. Gelukkig was er wel een onoffici??le ingang die op een kier stond. Daar ging ik maar naar binnen en zei tegen de man achter de balie twijfelachtig dat ik een afspraak met mijn werkcoach had. Die werd gebeld en ik mocht even gaan zitten.

Na vijf minuten (groot gebouw denk ik) kwam mijn werkcoach aangelopen. ???Hallo Rosanne, wij hebben helemaal geen afspraak!??? ???Jawel, wij hebben een afspraak om 8.15,??? zei ik. ???Dat heeft u zelf in de werkm@p gezet.??? (Dat was wel lastig uitspreken, met die @.) ???Nee hoor, daar staat dat ik een brief moet opstellen om je uit te schrijven.??? ???Maar er staat toch bovenaan 'evaluatiegesprek'???? ???Ja, maar achter de opmerking 'uitschrijven' staat 'brief'. Dat betekent dat je een brief krijgt. Als er 'telefonisch' staat is het telefonisch en als er 'afspraak' staat is het een afspraak. Maar nu staat er 'brief'. Die notitie was voor mijzelf.??? Dus kon ik weer gaan. Hij bood me nog iets te drinken aan, maar ik had wel iets beters te doen. Op naar mijn werk.

Weer op de fiets zat ik me af te vragen wat de logica was van dit hele gebeuren: een bericht met het onderwerp 'evaluatiegesprek' dat alleen maar aangeeft dat ik een brief ga krijgen. Voor een gesprek ga je toch meestal ergens naartoe, op de tijd die aangegeven wordt? Ik vond het maar raar, maar voor die man leek het allemaal heel logisch.

Die dag was ik wel heel vroeg op mijn werk.

2 gedachtes over “Logica

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s