Sportief?

Als een oud vrouwtje strompel ik vandaag door mijn huis. Ik weet me met veel moeite uit de bank te hijsen en iedere beweging zorgt voor een naar gevoel ergens in mijn lichaam. Trappen lopen (ja, ik ben vandaag al de deur uit geweest) was nog minder leuk dan normaal. Wat is er mis met mij?

Ik heb gesport! Ja, ik heb gesport. Een paar maanden geleden verkondigde ik nog aan iedereen die het wilde horen (en ook alle anderen) dat ik niet sportief ben en mensen die sporten niet begrijp. Sport is toch alleen een noodzakelijk kwaad voor een goede conditie en een goed figuur?! En ook wel goed voor je gezondheid. Voor mijzelf achtte ik het lange tijd niet noodzakelijk genoeg. Een week na mijn anti-sport-uitlatingen stond ik op een maandagochtend opeens te Zumba-en. Op de een of andere manier had ik maar eens besloten dat sporten ook voor mij toch wel noodzakelijk was. Daarbij kwam dat ik een goedkope oplossing gevonden had: Ladyfit. Dit is een organisatie die door vrijwilligers gerund wordt en in eerste instantie is opgericht om de allochtone medemens (de vrouwelijke helft daarvan dan) aan het sporten te krijgen. Er mogen geen mannen binnenkomen, maar alle vrouwen zijn welkom. Ik dus ook! Omdat de organisatie door vrijwilligers gerund wordt en toegankelijk moet zijn, is een lidmaatschap heel goedkoop. Dus besloot ik – nog steeds uit gevoel van noodzakelijkheid – dat eens uit te proberen.

En wie/wat schetst mijn verbazing: ik vond het leuk! Help! Hoe kan dat? Ik had me aangemeld om twee keer per week te gaan, maar twijfelde al gelijk of ik niet drie keer zou gaan. Ik hield het toch eerst maar bij een dag Step en een dag Zumba. Helaas was het na twee maanden alweer over met het feest; in juli was de zaak wel open, maar werden er geen groepslessen gegeven (en zelf op van die apparaten gaan zitten puffen gaat me toch echt nog steeds te ver) en heel de maand augustus was de zaak dicht, omdat het Ramadan was.

Ik keek er zelfs al naar uit dat ik deze week weer aan de slag kon gaan! Gisterochtend was het eindelijk zover en heb ik dus, na twee maanden bijna niks gedaan te hebben (het aanbod van Youtube-aerobics-filmpjes beviel me niet zo) weer de nodige beweging gehad. Omdat er deze eerste week nog niet zoveel mensen kwamen opdagen, kon ik na de Stepsles ook nog met de Zumbales meedoen. Een beetje overmoedig besloot ik dat te doen. Misschien is dat toch iets te veel van het goede geweest, vandaag voel ik me behoorlijk geradbraakt. Morgenochtend mag ik weer, dus ik waarschuw alvast de mensen met wie ik in de dagen daarna heb afgesproken: kom ik niet op tijd opdagen? Dan weet je dat ik ergens tussen mijn bed en de trap niet meer verder kon!

4 gedachtes over “Sportief?

  1. Yvon zegt:

    Goed bezig Roxie!Niet alleen met het sporten maar met deze blog ook 🙂 Ziet er goed uit, kijk uit naar je volgende posts.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s