Schapen enzo

Is het in Nederland een spannende tijd omdat het bijna Sinterklaas en Kerst is, hier in Marokko is het schapentijd. Dinsdag is het namelijk ‘Aid al Kabir’, bij ons ook wel bekend als het offerfeest. Iedere familie slacht een schaap, als nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon te offeren in opdracht van God. Het is een van de belangrijke Islamitische feestdagen en het is duidelijk te merken dat iedereen zich opmaakt voor deze dag. Er wordt al weken over schapen gepraat, en sinds een paar dagen zien we ook steeds vaker schapen uit auto’s geladen worden. Hier in huis hebben we er ook al een, hij staat op het dak en Ilias praat over niks anders meer dan ‘hawli’ (Marokkaans voor schaap). Op de markt en aan de kant van de straat zijn plotseling heel veel kruiden, schalen en vooral messen te koop. Onze leraar heeft al uitgebreid staan vertellen hoe hij het schaap slacht. Al zag het er indrukwekkend uit, hij heeft er nog nooit echt een geslacht, dus het is natuurlijk nog maar de vraag of al zijn acrobatische kunsten veel zullen uithalen.

Met al deze drukte en spanning in de lucht, hebben wij besloten om er maar weer eens een weekendje tussenuit te gaan. Morgen gaan we op weg naar Tangier, helemaal in het noorden van Marokko. Ik hoop dat het weer een beetje meezit, de laatste weken is er namelijk alleen maar kou en regen…

Een gedachte over “Schapen enzo

  1. Simone zegt:

    Dat klinkt allemaal erg interessant, het zal gruwelijk zijn, maar ik zou best eens willen zien hoe ze een schaap slachten. Eten ze alles van het schaap op? liefs simone

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s