Op reis

Omdat we deze week geen Arabische les hebben, ben ik zondag met Solene, Rosika, Astrid en Lena (studiegenoten) op reis gegaan. De reis begon al goed. Hoewel ik pas om kwart over 11 de deur uit hoefde, werd ik om 7 uur al wakker gemaakt. Mijn ‘zus’ Hajar dacht namelijk dat ik al om 6 uur weg moest en schrok toen ik er nog was. Omdat het de meest bijzondere manier is waarop ik ooit wakker gemaakt ben, kon ik er ondanks de vroege tijd wel om lachen. Mijn kamerdeur kan alleen gesloten worden door een schuifslot aan de binnenkant, Hajar kon mijn kamer dus niet binnenkomen. Ik heb wel een raam (zonder glas) in mijn kamer, maar omdat ik met oordopjes in sliep, hoorde ik haar niet kloppen en roepen. Dus besloot ze met een bezemstok door het raam heen tegen me aan te duwen, daar werd ik wel wakker van!

Daarna was er… de regen. In Nederland regent het vaak, maar als het hier regent, regent het gelijk goed. Het komt met bakken uit de hemel en als je naar buiten gaat ben je binnen een paar seconden doorweekt. De meeste mensen blijven dan ook binnen, maar wij hadden besloten om te gaan reizen, dus we moesten wel naar buiten, de regen in. Ik had van een van de andere zussen een paraplu meegekregen, maar alleen mijn hoofd is droog gebleven. Omdat de straten in Marokko niet echt gebouwd zijn op grote hoeveelheden regen, gutst het over de straten en vormen zich verschillende zwembaden op de straat. Zo ook in mijn schoenen. Met het vooruitzicht van een hele dag reizen vond ik dat niet zo fijn.

Het bleek nog erger te worden toen we in de bus zaten, want hier was het gruwelijk koud. Toen Rosika aan de buschauffeur vroeg of de airco lager kon, kwam er alleen wat gebrabbel van zijn kant, maar verder gebeurde er niets. Het werd hoogstens nog kouder. Door de regen duurde de reis ook nog eens extra lang. Op sommige plaatsen moesten we door een complete zee rijden en dat kan natuurlijk niet met topsnelheid. Toen ik eindelijk een bordje had gezien dat Essaouira nog maar 17 km was, was de weg opeens opengebroken. We konden er wel overheen rijden, maar ook weer met minimumsnelheid. Na een enorm lange dag, waarvan we dachten tussen 8 en 9 in Essaouira aan te komen, waren we er uiteindelijk rond kwart voor 12. Gelukkig stond Aziz ons al op te wachten. We konden namelijk in het huis van een vriendin van Lena slapen en Aziz kon ons naar dit huis leiden. Bijna al mijn spullen waren nat maar de volgende dag was het gelukkig mooi weer. De eerste keer van mijn leven dat ik op mijn verjaardat mooi weer had.

Vervolg van het reisverhaal volgt later…

 

En allemaal bedankt voor de felicitaties!

Een gedachte over “Op reis

  1. Yvon zegt:

    Wat een heerlijke uitvinding toch he, airco?? Zouden er een cursus bij moeten doen over hoe ermee om te gaan zodat het daadwerkelijk iets toevoegt aan het beoogde comfort… Maar leuk verhaal en mooie foto`s zeg!
    veel plezier nog! Hou je taai 😉

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s