Tom en Jerry, mijn redding

Wow wat een familie-aandacht. Dat neemt natuurlijk een groot deel van de frustraties weg. Het ene moment is het leuk met iedereen en lijk ik ook de familie (de Marokkaanse) te begrijpen, het volgende moment gebeurt er weer iets waardoor ik er niks meer van snap. Het weer zit ook niet mee, het regent alweer een paar dagen bijna aan een stuk door en het is best koud. Natuurlijk niet zo koud als bij jullie (hihi) maar in een huis zonder verwarming en met ramen zonder glas is het toch een kille bedoeling.

Inmiddels ben ik wel helemaal up-to-date met Tom en Jerry. Rond 6 uur ’s middags verschijnt de thee op tafel en wordt er meestal (met Ilias, kleine neefje) naar Tom en Jerry gekeken. En dat zonder ondertiteling of Arabische nasynchronisatie. Dat zijn de enige momenten van de dag waarop ik meer van de tv snap dan mijn medekijkers (nu weet ik ook wel dat het voor Tom en Jerry niet heel belangrijk is om de 2 gesproken zinnetjes te kunnen verstaan maar dat staat mijn gevoel van triomf niet in de weg).

Afgelopen week was erg zwaar. Omdat onze leraar komende week weg moet en we dan geen lessen hebben, hadden we deze week ’s ochtends én ’s middags les. Zulke lange lesdagen ben ik natuurlijk niet meer gewend dus ik ben nu uitgeput. Jammer is dat onze leraar vaak erg rustig aan doet. We moeten dan bijvoorbeeld een opdracht maken of iets overschrijven van het bord, en dan komt hij na een half uur eens kijken of we al klaar zijn. Dan ben ik inmiddels al bijna in slaap gevallen. Wat nog jammerder is, is dat hij daar vrijdagmiddag opeens heel anders over dacht. Hij besloot om ons even in één keer de verleden tijd, de tegenwoordige tijd én de toekomende tijd te gaan uitleggen. Nog jammerderder werd het, toen bleek dat het hem wel handig leek om ons 4 werkwoorden te laten vervoegen waarvan 3 afwijkend van de normale regels en 2 ook nog eens onregelmatig, maar dan wel alleen in de tegenwoordige tijd. Snappen jullie daar nog iets van? Wij dus ook niet om half 6 vrijdagmiddag, maar daar leek onze leraar dan weer niets van te snappen. Jaja, het Arabisch leren gaat niet over rozen.

Maarrr, aangezien we aankomende week geen les hebben, hebben we besloten om daar mooi gebruik van te maken en het land verder te gaan verkennen. Morgen vertrekken we naar Essaouira. Dit gaat zo ongeveer 7 uur duren met de bus, maar dit keer wordt het (insj’allah) een comfortabele bus. Daarna gaan we nog een paar dagen naar Marrakesh, waar het volgens het weerbericht zo’n 23 graden en zonnig wordt. Laten we het hopen (oftewel nogmaals insj’allah).

Vandaag hebben we afscheid genomen van een medecursist. Zij bleef maar een maand en die maand zit er alweer op. We hadden met behulp van een van de gastbroers een superleuk, redelijk goedkoop restaurant gevonden en het eten smaakte ook goed. Na afloop stond de tafel zo vol met glazen (jus de banane smaakte erg goed) dat het leek of we een feest georganiseerd hadden voor 20 mensen.

Binnenkort dus een reisverslag. Het ga jullie allen goed, en tot binnenkort.

Ohja, de foto in het vorige berichtje was niet van de Hassan II moskee, dit is een van de vele koninklijke paleizen. Want ook paleizen zijn belangrijk om je geld in te steken.

11 gedachtes over “Tom en Jerry, mijn redding

 1. Hans zegt:

  Hoi Roosje
  Zwaar leven heb jij daar .Hier hebben we nog nooit van die lange dagen gehoord hoor .Kevin klaagt al bij dagen langer dan 3 uur.Toch hoop ik dat het daar goed met je gaat en dat je morgen een heel fijne en gezellige verjaardag hebt .Maar pas op niet teveel sapjes .

  Groetjes van je liefste oompje
  Hans en de rest

 2. Maarten zegt:

  Hoi Roos ( het je kan er nu toch wel van af )

  Vanuit de Rembrandtlaan wensen we je een hele prettige verjaardag, goede trip gewenst en dat het idd maar lekker weer mag zijn. 23 graden….. hier stopt de teller iets lager.( Gelukkig mogen wij wel stoken, je kan blijkbaar beter bij een schilder zitten dan bij een dichter ) Ik heb nog niet alles gelezen ( sorry ) maar zal het zeker proberen.
  Succes met het toetsenbord en geniet van je triomf bij het tv kijken.

  Groetjes van je …….. oompje ( nee ik ga niet proberen Hans te overtreffen )
  Maarten en de rest

 3. lisa zegt:

  Heej Rosanne,

  Gefeliciteerd met je verjaardag!!!! (van ons allemaal)
  Geweldig dat je nu toch een moment op de dag hebt dat je de tv goed begrijpt!!! En ja… Nu maar hopen dat je je 23 graden krijgt.:P

  Liefs
  Lisa
  (en de rest)

 4. Janny zegt:

  Lieve Roos,

  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een fijne week in Essaouira en Marrakesh. Je kan alvast de leukste dingen uitzoeken voor later, als Derk en Lennert komen. Het valt niet mee hè om weer in de schoolbanken te zitten, ik hoop dat je niet alles weer vergeten bent na die week vakantie!

  Liefs,
  Aat en Janny

 5. Elleke en Jacques Groeneweg zegt:

  Hoi Rosanne,

  Wij willen jou vanuit het koude kikkerlandje een heel fijne verjaardag toewensen en alsnog een superleuke tijd in Marokko. Ik ben er jaloers op, dat je Arabisch leert en ben er dan ook erg nieuwsgierig naar!!!

  Geniet maar in Marokko, het is fantastisch dat je dit doet!

  Liefs vanuit Alphen aan den Rijn,
  Elleke en Jacques

 6. Djekkie zegt:

  Roos, gefeliciteerd met je verjaardag! Maak er maar een mooie dag van, en laat het niet verpesten door de Amerikanen he.

  Later!

 7. Dirk zegt:

  Citaat: “de foto in het vorige berichtje was niet van de Hassan II moskee, dit is een van de vele koninklijke paleizen.”

  Ik dacht al, ziet er onbekend uit, maar nu snap ik het! Geeft verder niet hoor, het blijft exotisch en we volgen het met plezier.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s