Chaouen

Dit weekend zijn we naar Chefchaouen geweest (zie foto in onderstaand bericht voor mijn nieuwe optrekje). Na een busrit van 6 uur in een bus die in Nederland 5e klas zou zijn, zonder pauze (je raadt het al, ik moest na 5 minuten al naar de wc), maar met mooi uitzicht, waren we om een uur of 8 s avonds eindelijk daar. Gelukkig was het de busreis zeker waard. Chefchaouen ligt in de bergen (Rif gebergte) en heeft vooral veel blauw met wit geverfde huizen en smalle straatjes. Doordat het redelijk klein is, kun je hier makkelijk een rondje lopen zonder te verdwalen. Het viel meteen op dat het veel rustiger en gemoedelijker is dan bijvoorbeeld Fes. Een reden hiervoor kan zijn dat het de stad van de hasjies is, hierdoor wordt iedereen natuurlijk relaxed. Wat ook weer betekent dat het om 10 uur ’s ochtends nog moeilijk is om een ontbijt te scoren, omdat er nog haast geen winkels of restaurants open zijn.

Zaterdagochtend liep ik met Sarah over straat en werden we een winkeltje binnen gelokt. Ik had er eerst niet zo’n zin in omdat ze meestal willen dat je iets koopt. Maar deze man was heel aardig. Hij kwam oorspronkelijk uit de woestijn en liet ons foto’s zien. Daarna kregen we een tulband op ons hoofd voor in de Sahara en toen ook nog muntthee. En hij werd niet eens boos toen we niks kochten! Toch leuk, die gastvrijheid.

’s Avonds zijn we naar een cafe gegaan waar live-muziek was. En niet zomaar, de Marokkaanse Idol zong mee. Het was erg leuke muziek, dus hier vermaakten we ons wel. Verder hebben we nog een beetje bergbeklommen, naar de oudste moskee ‘van het noorden’. Niet dat deze nog in gebruik was, maar het gaf wel een supermooi uitzicht op de stad en de omgeving.

Op de terugweg gingen we eerst een eind met de taxi. Ook hier zit, net als in Guatemala, een taxi niet snel vol, en pas je met zijn vieren op de achterbank en met zijn tweeen op de stoel voorin, no matter what size you are. 1,5 uur kan zo best lan duren. Maar gelukkig houd ik er altijd van om naar buiten te kijken, over het uitzicht niets te klagen.

Vanochtend moesten we weer naar de les, nu hebben we heel het alfabet gehad dus kan ik in principe alles lezen. Post heb ik (nog) niet gehad Anne, maar ik zal op de brievenbus letten 😉 Ik hoop dat ze hier aan post doen en ook postbodes hebben, ik heb er nog nooit een gezien.

Een gedachte over “Chaouen

  1. Yvon zegt:

    Hey Rosanne,
    Klinkt als een hele belevenis allemaal! Nog aan participerende observatie gedaan in Chefchaouen? Succes nog met het Arabisch onder de knie te krijgen, lijkt me inderdaad niet zo´n big deal.
    Le vaya bien!
    Yvon

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s