Spice Girls en Fes

أ سلام عليكم  (oftewel: Asalamo Alaykom, ongeveer)

Zoals jullie kunnen zien, heb ik inmiddels de Arabische taal al aardig onder de knie. Na een week les te hebben gehad, praat ik hier de mensen de oren van hun hoofd, en doe ik niets anders meer dan verhalen en brieven in het Arabisch schrijven. Want wat is er nou helemaal zo moeilijk aan Arabisch? Het schrift mag dan iets anders zijn dan wat wij gewend zijn, er zijn rare klanken die wij niet kennen en waar je keelpijn van krijgt, en het is allemaal onverstaanbaar, maar dat is alles.

Omdat het leren van de taal zo simpel is, is er genoeg tijd voor andere dingen. Zo ben ik afgelopen weekend met vier andere meiden naar Fes geweest. Een superstad als je souvenirs wilt kopen (waarom heb ik dat dan niet gedaan?). De medina bestaat uit smalle straatjes vol met kleine winkeltjes met verkopers die niet anders verwachten dan dat jij als rijke Europeaan heel hun winkel voor veel geld wilt leeg kopen. Logisch natuurlijk. Wel vervelend als je alleen maar wilt kijken (ik ben toch een Hollander). Leuk is dat de meeste waren met ezels naar de winkeltjes gebracht worden. Als je ‘attention!’ (of andere uitroepen die ik nog niet kan thuisbrengen) hoort, moet je maar maken dat je aan de kant gaat, want die ezels remmen niet af.

In Fes hebben we ook de ‘tanneries’ gezien, hier wordt het leer gemaakt. Niet alleen gezien maar ook geroken, want wat ze hiervoor gebruiken is duivenpoep en koeienplas. Gelukkig krijg je een munttakje om bij je neus te houden. In Fes is ook een joodse wijk (al geloof ik niet dat er nog veel joden wonen), dit vond ik natuurlijk wel interessant. Er was een kleine synagoge waar we gewoon naar binnen mohten (dat was in Antwerpen wel anders). De man die ons begeleidde was superlief, en hij vond het heel leuk dat ik wel wat van het jodendom afwist. Helaas hadden we hier maar 10 minuten de tijd, omdat we de trein moesten halen.

Maandagmiddag zijn we op het strand geweest, aan de Atlantische Oceaan, dat was fijn. Niet in bikini want dan zouden we volgens mij gelijk bestormd worden. Hier heb ik tot nu toe wel de mooiste mannelijke reactie gehoord; iemand noemde ons Spice Girls (terwijl we toch maar met zijn vieren waren).

Dit weekend gaan we met zijn allen naar Chefchaouen, een stadje met veel blauwe huizen. Ik hoor net dat het weer theetijd is, dus Salaam voor nu en welterusten.

4 gedachtes over “Spice Girls en Fes

 1. Amos zegt:

  Cool! De Atlantische Oceaan, heb je er nog in gezwommen in een burkini? Een stadje met veel blauwe huizen klinkt ook heel interessant 🙂

  Veel plezier nog, want nu het Arabisch zo simpel blijkt te zijn kun je natuurlijk gewoon vakantie gaan vieren.

  Groetjes, Amos

 2. Lennert zegt:

  Daar zeg je me wat, de oceaan. Zet die ook maar op het lijstje. En heb je al slangenbezweerders gezien? En ik ben ook wel benieuwd of die broer van je al weer wat regelmatiger thuis is. Die tanneries heb ik wel eens op tv gezien, niet leuk voor de mensen die er werken hehe. Maar goed de groeten en ik zie je wel weer een keer.

 3. Anne zegt:

  Super dat je al vloeiend arabisch spreekt en schrijft, had ook niet anders verwacht ;).
  Leuk hoor al die weekendjes weg.
  Heb je toevallig al post uit Nederland gehad (of houd abdel ze achter)?

 4. joppe zegt:

  Kijk, jij houdt je blog beter bij dan wij deden op sziget zie ik wel!
  Het klinkt best wel leuk al die dingen die je aan het doen bent daar. Misschien moet je dat spice girl ding maar gewoon volhouden daaro. Dat kan nog eens een doorbraak worden!

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s