Mange, mange!

Hèt werkwoord op gebiedende wijs van Marokko is ‘mange!’ Terwijl ik echt helemaal vol zit, wil iedereen dat ik nog meer eet. Sommige mensen grapten van tevoren dat ik met een hoofddoek terug zou komen, maar ik denk eerder dat het een nieuwe kledingkast in een paar maten groter is. Ik ben hier nu 3 dagen heb al veel verschillende gerechten, koekjes, en natuurlijk thee met veel te veel suiker naar binnen gewerkt.

Ik heb eigenlijk al veel te veel te vertellen, maar het toetsenbord hier werkt niet mee, dus ik hou het maar even kort. Het zou kunnen gaan over schapen die op het dak geslacht worden, de ingewanden die gegeten worden (ik kreeg gelukkig wat sla), enorme families en babyfeesten. Maar nu dus even niet, de volgende keer misschien.

Salaam.

8 gedachtes over “Mange, mange!

 1. Liselot zegt:

  Pff…gelukkig, je bent dus veilig aangekomen!
  En eten kan geen kwaad, blijf je in ieder geval in leven ;).
  Nou ik hoop op wat langere en meer uitgebreide blogs!
  Zet hem op daar en doe je best op school.

  Liefs Lies

 2. Janny zegt:

  Hoi Roos,

  Koop maar wat kaftans, daar kan je in groeien! En als je terug bent ga je weer maar flink hardlopen.
  Geniet nog maar een paar dagen, donderdag begint het echte werk!

  Mama

 3. Lennert zegt:

  Ha Roos, goed zo veeg de vloer maar aan met al die hoofddoekmopjes! Jij krijgt in ieder geval te vreten. Heb je al geprobeerd ze spare ribs aan te smeren? En zaten die dixi’s in Brussel vol?

  De groeten

 4. Martijn zegt:

  He zussie! Salaam alaikum!

  Je smsje kreeg ik wat laat dus ik was wel ongerust! Jammer dat ik geen tijd had om je weg te brengen, maar gelukkig wordt er goed voor je gezorgd. Neem die ingewanden maar mee als doggybag, Derk eet ze wel op.

  Volgende bericht in het arabisch en ik bel je snel!

  Ciao!
  grote broer

 5. Aat zegt:

  Ha Roos,
  Goed gedaan. Eerst voor de inwendige mens zorgen, de rest komt later wel. In Marokko kun je toch ook wel joggen, langs het strand bijvoorbeeld? Ik ben benieuwd of je het Arabisch net zo snel oppikt als het Spaans. We gaan het wel merken.
  Succes,
  Aat

 6. Simone zegt:

  Hola!

  Hmm het water loopt mij in de mond bij het horen van al dat lekkers (niet die ingewanden hoor)! Helaas beschikt Cobija niet over zoveel culinaire hoogstandjes (taai vlees met veel vet, droge rijst, je kent het wel) Veel succes! liefs simone

 7. Rianne zegt:

  He Roos!

  Gelukkig ben je goed aangekomen! Ik ben benieuwd hoe dat allemaal gegaan is, dus ik wacht nog op een langer berichtje!! Veel succes deze week met je eerste lessen!!

  Liefs Rianne

 8. Yvon zegt:

  Eey Roos,
  Wou je de ingewanden niet proberen?
  Je wordt in ieder geval niet verwaarloosd daar! Hebben ze niet toevallig een misj, dan kun je daar stiekem stukjes aan voeren als je vol zit 🙂 Of is het eten daar dan weer te lekker voor 😉
  Succes met het Marokkaans en heel veel plezier!
  liefs, Yvon

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s