Gezellige chaos


Rosanne-beredenering: Als je kiwi’s eet, krijg je veel vitamines binnen en blijf je gezond. Als de kiwi’s die je koopt nog keihard en keizuur zijn, zijn ze niet te eten. Gevolg is dat je geen vitamines binnenkrijgt en dus ook niet gezond blijft. Dit overkwam mij deze week. Helaas precies aan het begin van een druk weekend. Donderdagnacht werd ik een keer wakker en voelde ik dat ik ziek, of in ieder geval verkouden, begon te worden. En dan is er niks meer aan te doen. Dus toen ik vrijdag Loes van het station moest halen voelde ik me al niet zo heel goed. Toch was het een gezellige dag. We hebben een broodje gegeten, wat gewinkeld, terrasje gezeten, wat rondgewandeld en pizza gegeten. Niet hele spannende dingen (die zijn er hier niet echt) maar gewoon gezellig 🙂
Om half negen ging Loes weer met de trein naar huis, ze moest nog een eindje reizen. Ik was inmiddels toch best moe, van het vele lopen en mijn verkoudheid, dus ik ben maar even op mijn bed gaan liggen om uit te rusten. Om half elf moest ik alweer op het station zijn omdat daar het volgende bezoek kwam. Die avond zijn we nog wel ergens een biertje wezen drinken, maar niet al te lang. Het ‘echte stappen’ bewaarden we voor de zaterdag, toen er nog meer mensen kwamen.
Helaas voelde ik me zaterdag nog steeds niet erg lekker, maar ik heb toch doorgezet. Met al het bezoek dat er kwam moest ik wel 🙂 We hebben een rondvaarttochtje op de Schelde gemaakt, wat wel een beetje tegenviel. Gewoon een recht stuk waar je de rand van de stad kon zien, en een heel klein stukje richting het industriegebied. Ik dacht dat we daar ook wel heen zouden gaan, maar dat is een andere tocht die veel langer duurt. Maar goed, zo hadden we in ieder geval iets te doen! Met zoveel mensen (dertien!) is het soms lastig om te beslissen wat je gaat doen, dus het kwam vaak voor dat we een tijd ergens stilstonden. De enige oplossing is gewoon gaan lopen, dan komt de rest wel achter je aan 🙂 Voor het eten vonden we een leuk restaurant, de Pelgrom. Dit is in ondergrondse kelders, met alleen wat kaarsen als verlichting. Jammer dat er bij ons een enorme groep Duitsers kwam te zitten, waardoor het niet meer zo rustig was, maar ja. De huistovenaar hield hen wel bezig.

’s Avonds nog jenever gedronken in de jeneverbar en daarna zijn we naar de Aalmoezenier gegaan. Niet iedereen vond dit even leuk geloof ik, maar dat krijg je met zo’n groep. Ik vond het best gezellig en ik kon inmiddels alweer wat beter op mijn zere benen staan (misschien door de jenever en bier?).
Zondag lagen Lies en ik nog op bed, toen we alweer te horen kregen dat de rest van het jeugdhotel hierheen zou komen. Hoe konden ze nou zo vroeg alweer klaar zijn??? Dus wij heel snel uit bed gekomen, gedouched en gegeten, zodat we in ieder geval klaar zouden zijn als ze kwamen. Gelukkig hebben ze erg rustig gelopen, waardoor wij zelfs nog moesten wachten. Daarna weer even de stad in geweest, in de regen.
Half zes heb ik de laatste bezoekers weer op de trein gezet en daarna had ik zo in slaap kunnen vallen. Maar dat was natuurlijk een beetje te vroeg. Ik moest nog wat eten en gelukkig gingen Pia en Brigitte noodles en sushi bestellen, dus daar heb ik maar aan meegdaan. En de allerallerallerlaatste aflevering van Gilmore Girls gekeken… nu is het echt over 😦
En nu zit mijn hoofd een beetje vol met chaos. Is mijn onderzoek wel goed afgerond, heb ik genoeg gedaan? Zijn er nog dingen die ik echt moet doen? En heb ik daar nog zin in? (Nee!) En zijn er naast mijn onderzoek nog dingen die ik graag wil doen? Heb ik daar nog tijd voor? Straks maar even lijstjes gaan maken 🙂

Een gedachte over “Gezellige chaos

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s