Pizza en rioolluchten

(Yes, ik heb eindelijk bedacht hoe ik foto’s op een andere plek dan bovenaan kan zetten. Hoe snel ben ik :S)
Dit weekend heb ik weer bezoek gehad; zaterdag en zondag kwamen Yvon en Roos-Marie langs. Ik had ze al een tijdje niet gezien, dus dat was wel weer eens luek. Zaterdag was het nog mooi weer, dus heb ik ze een beetje de stad laten zien. ’s Avonds een rare film gekeken en nog ergens een pintje gedronken. Zondag hebben we uitgeslapen en hebben we ’s middags nog best veel gedaan. Eerst zijn we naar de vogeltjesmarkt gegaan. Eigenlijk is dit gewoon een grote markt, maar er is ook een klein gedeelte met dieren, vooral vogels. De kippen en hanen zitten in hele kleine hokjes op elkaar gepropt, dus erg diervriendelijk ziet het er niet uit. We waren ook een beetje te laat, dus bijna overal waren ze de kraampjes al aan het opruimen.
Toen besloten we om maar naar het Etnografisch museum te gaan, erg antropologisch verantwoord natuurlijk. We kwamen onderweg nog iets anders tegen, de ruien. Dit zijn stadsgrachten onder de grond, die tegenwoordig vooral dienst doen als riool. Hier kun je een drie uur durende rondwandeling maken, maar daarvoor waren we te laat. We konden wel even beneden kijken, bij het begin. De lucht was er niet al te fris, en de mensen die er wel een rondleiding volgden kregen beschermingspakken en laarzen aan. Maar wel grappig, dat je zo dus onder de stad door kunt lopen.


Daarna het Etnografisch museum bezocht. Dit was wel interessant, maar ik moet zeggen dat zulke musea altijd nogal op elkaar lijken. En qua opstelling en inrichting heb ik weleens mooiere gezien. Ik was ook erg moe van het rondslenteren, dus dat maakt het ook niet beter. Maar goed, het was verder wel leuk. ’s Avonds een pizzaatje gegeten en als afsluiting nog een bakkie thee gedronken op het station. Half acht ging de trein en toen waren Yvon en Roos-Marie weer weg. Ik was erg moe, maar het was wel een gezellig weekend. Nu nog een paar bezoekjes en dan ga ik zelf weer naar Nederland!

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s