Vakantiegevoel
Gisteren ben ik met Brigitte naar Gent afgereisd, waar we lekker de toerist uitgehangen hebben. We liepen daar rond met de Lonely Planet en een Duitse reisgids, fototoestel in de aanslag en Brigitte had ook nog eens een mooie pet op. Maar dat mag ook wel, als je al drie maanden hard aan het werk bent (…)! Gent is echt een leuke stad, echt een aanrader. En met het mooie weer erbij kom je natuurlijk al helemaal in een vakantiestemming.
We hebben eerst Gravensteen bezocht, een burcht uit 1180. Zo mooi dat zulk soort gebouwen nog steeds overeind staan, en nog steeds stevig ook! In een kamer waren allerlei wapens en harnassen te bewonderen en in een andere allerlei martelwerktuigen. Gruwelijk wat mensen elkaar aan kunnen doen zeg, en wat een rare fantasieën moet je hebben om zulk soort dingen te bedenken. Maar goed, dat is het wezen ‘mens’.
Na de burcht hebben we een rondvaart over de rivier door de stad gedaan. Leuk hoor, op een bootje zitten, in het zonnetje, en zo alles bekijken. Als je toerist wilt spelen moet je het natuurlijk ook goed doen. Na nog een beetje door de stad gelopen te hebben vonden we het wel tijd voor een pintje op een terras, dat hoort er nog steeds bij als je in België bent. Als afsluiting hebben we in een Turks restaurant gegeten en om een uur of negen zijn we weer naar huis gegaan. Best vermoeiend zo’n dag, dus wat is dan een beter afsluiting dan nog een paar afleveringen Gilmore Girls te kijken 🙂

Een gedachte over “Vakantiegevoel

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s