Dag van het kussengevecht
Het is 1 mei, dag van de arbeid. (Wat ik overigens altijd al een vreemde naam heb gevonden voor een dag waarop mensen vrij hebben.) In Nederland wordt er voor zover ik weet eigenlijk niks aan gedaan, wij hebben de dag ervoor natuurlijk al onze eigen koninginnedag. Maar hier in België wel, iedereen heeft een vrijde dag, winkels zijn gesloten, een mooie dag om erop uit te gaan. En wat wordt er dan gedaan op zo’n vrije dag? Jawel, een groot kussengevecht op de Groenplaats, een plein midden in de stad.
Iedereen kon zijn kussen meenemen en zodra om twee uur het sein werd gegeven, zou het gevecht starten. En ja hoor, daar gingen de mensen toch uit hun dak! De kussenvullingen (helaas geen verenkussens) vlogen in het rond! Ik had stiekem gehoopt dat heel het plein vol zou zijn met kussenvechtende mensen, maar er kwamen geloof ik meer mensen met (foto)camera’s op af dan mensen met kussens. Toch was het erg grappig om te zien.
1 mei, dag van de arbeid… dag van het kussengevecht?

Een gedachte over “Dag van het kussengevecht

  1. Simone zegt:

    hoi!hihi wat grappig, maar wie ruimt dat allemaal weer op? Fijn om te zien dat mijn camera goed gebruikt wordt 😛 en cool dat je naar italie gaat, was ook die reis die je opgegeven had toch? liefs simone

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s