Hondendrol?

Uitkijkend op een enorme opgeblazen hondendrol rust ik uit van een … niet zo leuke (ik kan er geen goed woord voor verzinnen) ochtend. Ik had de tip gekregen om te praten met iemand van een christelijke groep mensen maar die wel volgens de Torah leven. Hoe het precies zit weet ik niet, ze geloven dan weer wel in Jezus, maar doen ook aan bepaalde joodse feestdagen geloof ik. Ik weet het niet zo goed. Vandaag werd er een seminarie georganiseerd dus ik dacht: laat ik daar maar eens naartoe gaan. De spreker was een Amerikaanse Mike die op tournee was. Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten, maar ik dacht dat het een lezing en discussie zouden zijn ofzo. Maar dit was een regelrechte preek. Hij zie dat ze door sommigen als sekte bestempeld worden. Nu wil ik niet zo ver gaan, maar voor mij is bijna alles wat op een kerk, sekte, of ander soort geloofsbijeenkomst lijkt verschrikkelijk. Ik weet niet waarom, maar ik kan er gewoon niet goed tegen. Nu is het in de ene situatie erger dan in de andere. Toen ik in de synagoge zat had ik er iets minder last van, maar daar kon ik dan ook niks verstaan van wat er gezegd werd. Nu vond ik het wel heel erg; een typische Amerikaan, uit het Zuiden, die ook nog eens een emotioneel moment kreeg toen hij vertelde over iets moois wat zijn zoontje ooit gezegd had. Tweeëneenhalf uur duurden lang (ook omdat ik natúúrlijk alweer snel naar de w.c. moest). De meeste mensen die er waren vonden hem echter heel goed en waren het eens met wat hij zei, en daar gaat het tenslotte om. Voor mijn onderzoek had ik er verder niks aan dus ben ik in de lunchpauze maar weggegaan. Nog twee uur kan ik niet aan.
En nu ik dit schrijf (nee ik heb mijn computer niet bij me) zit ik in park Middelheim, het beeldenpark, waar dus opeens een of ander vaag bruin opgeblazen ding voor mijn neus staat. Het enige wat ik ervan kan maken is een hondendrol.
Gisteren heb ik eindelijk weer eens een interview gehad. Het was interessant, want deze jongen was niet orthodox en veel vrijer dan de meeste mensen die ik tot nu toe gesproken heb. Het voelde voor mij wel een beetje vreemd, omdat ik dinsdagavond nog met hem (en andere mensen) op een terrasje gezeten heb. En dan moest ik hem nu opeens van alles gaan vragen. Maar goed, hij zei dat hij het niet erg vond.
Donderdag ben ik met Maarten naar de dierentuin geweest. We dachten eerst dat hij erg klein was, maar iedere keer als we dachten dat we alles wel gehad hadden, was er opeens weer een of ander hok of gebouw dat we nog niet gezien hadden. Zo lukte het dus om er zo’n vijf uur lang rond te lopen. We hebben echt spannende dingen gezien: mannen die met schepnetten die probeerden een aalscholver te vangen, parende zebra’s, een spectaculaire zeeleeuwenshow en, als mooiste van alles, het voeren van de pinguïns. Pinguïns zijn tof!
En voor de zomer heb ik al geweldige plannen. Eerst ga ik naar Dour, een vierdaags muziekfestival, en later ga ik naar Italië! Ik heb er nu al zin in, helaas moet ik nog even hard werken.
Zo, lang bericht, maar zo vaak schrijf ik niet meer tegenwoordig, dus dan mag het, vind ik.
Nu snel weg bij die hondendrol, want erg aantrekkelijk vind ik hem niet.

Oh ja, tip: Das Leben der Anderen. Supergoede film!

Een gedachte over “Hondendrol?

  1. Pepijn. zegt:

    Hey Rosanne 🙂Thanks voor je reactie. Ik lees jouw blog ook af en toe, maar dit is m’n eerste reactie zoals je ziet.Tot nu toe heb ik het prima naar m’n zin, de mensen zijn heel enthousiast en willen alles laten zien, horen en proeven. Morgen zal ik wat foto’s posten van het huis waar ik zit. Best tof, ze wonen op het hoogste punt van de omgeving dus ik heb een heel mooi uitzicht 🙂Succes nog met je onderzoek en verblijf in Antwerpen trouwens 😉Grtz!

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s