Weer druk bezig

Bedankt voor al het medeleven, dat doet een mens goed 🙂 Inmiddels gaat het wel een stuk beter, ik moet alleen nog veel hoesten. Maandag had ik ’s middags een afspraak op een andere joodse school. Normaal gesproken ga ik altijd op de fiets, maar gezien het weer (regen en kou) en mijn toch nog niet zo perfecte gezondheid besloot ik dat het beter was om maar met de tram te gaan. Vlakbij mijn huis stopt een tram, maar deze ging helaas niet naar mijn bestemming, dus moest ik een eindje verder lopen. Gelukkig was ik vorige keer met Martijn en Lennert al een stukje met deze tram gegaan. Toen kwamen we in eerste instantie niet helemaal terecht waar we wilden, dus nu wist ik hoe het wel moest. En ik kwam dus in een keer goed uit.
Ook bij deze school waren er weer camera’s en beveiliging, maar omdat ik iedere keer van tevoren een afspraak maak, is dit nooit een probleem. Deze school was heel anders dan de vorige. Sowieso het gebouw, dit is in 2001 geopend, terwijl de andere school in een oud gebouw zat. Maar ook de leerlingen zijn hier veelal heel anders. Ze zijn op deze school niet religieus en veel van de leerlingen zijn thuis niet met veel joodse tradities opgevoed. Hier op school leren ze er wel over, zodat ze weten wat hun achtergrond is, maar daarna kunnen ze zelf beslissen wat ze er mee doen. Op de vorige school waren ze veel religieuzer. Ik heb hier een leraar geïnterviewd en hij heeft me weer veel informatie verstrekt. Dat wordt vanmiddag weer een paar uurtjes uitwerken…
Gistermiddag ben ik weer bij Shlomit geweest, waar ik pas op Sjabbat gegeten heb. Ik ga iedere dinsdagmiddag bij haar langs om een beetje te helpen in huis, echte participerende observatie! Pesach (pasen) komt eraan en dan mag er geen gist in huis zijn (vandaar ook de matzes met pasen). Alles, maar dan ook alles, moet schoongemaakt worden om er zeker van te zijn dat er geen kruimeltje achterblijft. Ik sta hier dus regelmatig speelgoed af te wassen en lego af te drogen. Maar zo zie ik dus wel hoe bepaalde dingen in de praktijk gaan en kan ik vragen stellen. Via haar heb ik ook het telefonnummer gekregen van iemand anders, die ik vanavond ga interviewen. Nog genoeg te doen dus vandaag!

Een gedachte over “Weer druk bezig

  1. Simone zegt:

    Nou mooi dat je weer genoeg te doen hebt, en zo zie je maar, komt je thuiszorg ervaring toch nog van pas! Maar, vergeef mij mijn joodse onkennis, waarom mag er geen gist in huis zijn?liefs

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s