Mijn korte froufrou


Aangezien ik al weken zeg dat het tijd wordt om mijn haar weer eens te laten knippen, besloot ik vandaag maar eens op zoek te gaan naar een kapper. Ik had op internet iets gezien over een Kinki kapper, maar ik kwam maar via één site hierop, verder kon ik er niks over vinden. Het telefoonnummer werkte niet en op het aangegeven adres zat een andere winkel. Op goed geluk ben ik maar door de stad gaan lopen. Ik dacht dat ik er in de Kammenstraat een keer één gezien had, maar daar bleek toch niks te zijn. Na een paar straten gehad te hebben vond ik het wel weer genoeg en bedacht ik me dat ik nog maar eens op internet moest kijken. Dan maar boodschappen doen. En wat was er voor de ingang van de supermarkt, jawel, een kapsalon. Ik ging naar binnen en als ik even zou wachten, kon ik zo geknipt worden. Ik liet mijn haren wassen en de kapster wilde graag een verzorgende behandeling aan me kwijt, dus ik dacht: waarom ook niet, als ik hier nu toch ben? Ik kreeg complete hoofmassages en op een gegeven moment werd er een warme handdoek om mijn haar heen gewikkeld en boven me werd iets aangezet dat warmte gaf. Achteraf merkte ik dat ik dan ook wel wat betaalde voor deze speciale behandeling, maar ja, dat was te verwachten.
Vervolgens ging ze mijn haar knippen en vroeg ze of ze het ook moest brushen. Ik vroeg voor de zekerheid maar wat ze daarmee bedoelde, voordat er allerlei enge dingen met mijn haar zouden gebeuren. Dit bleek dus gewoon föhnen te zijn (zeg dat dan!). En hoe kort mijn froufrou mocht worden. Naar mijn weten zijn dit kaakjes die ik vroeger altijd erg lekker vond (bestaan ze eigenlijk nog?), maar daar had zij het niet over. Nee, ze bedoelde er mijn pony mee. Nouja, ik vind alles goed, knip dan mijn froufrou maar 🙂 Helaas heb ik altijd het probleem dat ik bij kappers terecht kom die teveel van hun werk houden. Zo ook bij deze Vlaamse kapster. Ik vind het dus weer een beetje te kort. Scheelt wel dat het dan voorlopig even niet meer nodig is.
Naast deze belevenissen helaas geen onderzoeksvorderingen de laatste dagen. Wel krijg ik morgenochtend een rondleiding door een synagoge.

5 gedachtes over “Mijn korte froufrou

  1. Lies zegt:

    Jemig Roos…….. Wat een verhalen al op je site…! En dat al in bijna twee weken… 🙂En ik wil idd ook wel een foto van je nieuwe coupe zien :D. Liefs

  2. Simone zegt:

    ja die koekjes! vandaag kreeg ik nog zo eentje (maar dan niet van verkade) bij mijn thuiszorgadres!maar ben benieuwd naar je kapsel!X

  3. Yvon zegt:

    die koekjes bestaan nog hoor! Deel ik vaak uit in het ziekenhuis. Je hebt nu ook en yoghurt variant maar ik geef de voorkeur aan vanille dan wel mokka.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s