Frietkot!!!


Het eerste frituuravontuur heeft zich voltrokken. Na de kroegentocht heb ik lekker een patatje gegeten in een frituur, voldoet dit aan de eisen van een frietkot of zit daar toch een verschil in? Een beetje spannend was het wel, want het was duidelijk dat ze wilden gaan sluiten toen wij daar nog zaten, dus de vraag was of ze zouden komen om ons weg te jagen of dat ze rustig doch ongeduldig zouden wachten. En toen we weggingen waren ze vergeten dat we nog moesten betalen, helaas zijn de Oostenrijkers zo netjes om dat dan meteen te zeggen, dus dat moest alsnog! Tot zover mijn spannende verhalen uit het frietkot.
Eerder op de avond heb ik met Pia (Duits meisje) en Brigitte (Oostenrijkse) lekker spaghetti gemaakt waarna we wederom naar de Vettige Swa gingen, waar onze kroegentocht zou beginnen. Natuurlijk is het idee van een kroegentocht dat je zoveel mogelijk kroegen afgaat zodat je een beetje weet wat er te doen is. Toch is het wel een beetje irritant als je steeds na een uur weer wegmoet. Maar verder was het leuk, ze hebben hier wel leuke cafeetjes. Dieptepunt van de avond was wel dat we naar De Lawine gingen. Zoals de naam al zegt: een après-skihut. Met de domste Nederlandse après-skihut-mixjes die je je maar voor kunt stellen. Daar sta je dan als Nederlander je hard te schamen. Brigitte en Pia konden er ook maar niet over uit waarom er in België en Nederland après-skihutten zijn. Je kan hier immers helemaal niet skiën!? Daarin kon ik het zeker wel met ze eens zijn.
Gelukkig is het hier ook de gewoonte om na het stappen nog een frietje of broodje Döner te eten, dus die tenten zijn allemaal nog laat open. Zo heel dom zijn die Vlamingen nog niet 😉

3 gedachtes over “Frietkot!!!

  1. Maarten zegt:

    Tja Roos, wederom een verhaal waar we hier op Flakkee heel veel moeite mee hebben, je weet toch dat de helft van de familie aan het Sonja Bakkeren is? En dan schrijven over spaghetti, friet, broodje Donner, bier….. ahhhhhhhhh het water loopt uit mijn mond.Overigens, van wie heb je die schrijvers talenten? Toch niet van je moeder, want op haar weblog is het nog steeds feest dat huis verkocht is, en dat is toch weer al ff geleden.Groeten, en we blijven je volgen!

  2. Derk zegt:

    Hulde! Het doet ons allen deugd te horen dat je de frituur traditie ook in het buitenland in ere houdt! Ik had gisteren lekker hapjesdag, ook erg smakelijk hoor. Wens ik je vast veel succes voor de kroegentocht, dat ze maar goed mogen smaken!Gegroet,Kredder

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s