‘De Vettige Swa’
Nou mijn avonturen beginnen al iets spannender te worden. Voor mij dan, misschien nog steeds niet om te lezen 😉 Gisteren was er een oriëntatiedag voor internationale studenten aan de Universiteit Antwerpen. Het begon met vooral informatie over de universiteit zelf, een rondleiding door de bibliotheek e.d. ’s Middags nam ESN (International Erasmus Student Network) het over, dit zijn studenten die o.a. van alles organiseren voor internationale studenten. We kregen een rondleiding door de stad, waar ik nu nog wel wat mooie plekjes heb ontdekt. Achter elk standbeeld dat er staat zit wel een verhaal over dronken mensen… bier was ook hetgeen waar de ESN-ers het meest enthousiast over waren! Met een paar meisjes ben ik na deze rondleiding ergens wat gaan eten en ’s avonds was er alweer een borrel door ESN georganiseerd. Gratis eten en drinken, dus ook niet af te slaan natuurlijk. Ik heb al best wat mensen gesproken en in ieder gesprek zijn dit de standaardvragen: wie ben je, waar kom je vandaan en wat studeer je? En mensen komen echt overal vandaan; Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Italië, Polen, Mexico, Australië… Ik ben al tot persoonlijke lerares Nederlands van twee meisjes gebombardeerd.
Na deze borrel, die al om half 10 afgelopen was, ging het feest verder in ‘de Vettige Swa’, de stamkroeg van de ESN-ers. Ik vind het maar een rare naam, maar goed, het was wel gezellig daar! De rest van de week wordt er door ESN van alles georganiseerd, waarbij ook vooral weer het bier drinken belangrijk is geloof ik. Vanavond een kroegentocht, morgen een feestje… en zo door tot en met donderdag.
Dan… mijn onderzoek (want daarvoor ben ik geloof ik hier). Maandag heb ik een afspraak met de directeur en de rabbijn van een joodse school, en dinsdag met de directeur van een synagoge. Wel goed dat ik dan kan gaan beginnen en ik hoop dat ze me verder kunnen helpen. Maar ik vind het ook wel een beetje eng, om zo alleen daar naartoe te gaan!
Eerst de kroegentocht maar eens zien te overleven 🙂

3 gedachtes over “‘De Vettige Swa’

  1. Lies zegt:

    LEUK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!🙂xxxxx

  2. Janny Vermaat zegt:

    Nou Roos, dat klinkt allemaal goed!Misschien kan jij wel Pools leren of Italiaans. En wat die kroegentocht betreft: als je maar blijft onthouden hoe je thuis moet komen. Veel plezier en succes met je onderzoek!Groetjes,mama

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s