Roos in Antwerpen


Het is weer zover, net als vorig jaar ben ik voor een paar maanden het land ontvlucht. Groot verschil is dat ik nu niet naar een mooi, ver, warm land ben gegaan, maar dichtbij ben gebleven. Zondag ben ik verhuisd naar Antwerpen en het is hier net zo koud, zo niet kouder, als in Nederland. Dat heb ik vorig jaar beter gedaan dus. Maar voordelen heeft het ook zeker. Ik hoefde geen reis van 24 uur te maken en geen duur vliegticket te kopen. En ik hoefde geen andere taal te leren omdat hier Nederlands (of iets wat daarop lijkt) gesproken wordt en ik de mensen dus redelijk kan verstaan.
Een paar maanden geleden moest ik mijn eerste ideeën inleveren over het masteronderzoek dat ik de komende maanden moet gaan uitvoeren en had ik bedacht dat ik naar Antwerpen zou gaan. Hier leeft een grote joodse gemeenschap en het leek me interessant om hier mijn onderzoek uit te gaan voeren. Ik ga me bezighouden met joodse tradities en hoe deze in de moderne samenleving standhouden danwel veranderen en het belang hiervan. De tradities waar ik me op ga richten zijn de joodse feestdagen, dat wordt één grote party dus voor Roos in Antwerpen 🙂 Wie wil weten hoe dit allemaal verloopt, kan af en toe op deze site kijken, waar ik mijn feestvorderingen (joods én niet-joods natuurlijk) bij zal houden.
Zondag ben ik dus aangekomen in Antwerpen. Nadat ik twee weken voor vertrek nog steeds geen kamer (‘kot’ op zijn Vlaams) had gevonden, begon ik toch wel een beetje zenuwachtig te worden. Doordat veel mensen mij vertelden dat het erg makkelijk is een kamer te vinden in deze stad, stelde ik het een beetje uit. Maar je moet er natuurlijk wel íets voor doen, wil je iets vinden. Vorige week ben ik dus maar eens een kijkje gaan nemen bij wat kamers. Toevallig hing er in het centrum, in een zijstraat van de universiteit, net een briefje op dat er een kamer te huur was. Het meisje dat de kamer huurde ging stoppen met haar studie en had net de kamer opgezegd. Ik kwam dus precies op het juiste moment. Ik ben gaan kijken en de kamer zag er goed uit, het contract kon dus gelijk getekend worden. Zondag heeft mijn vader mij met een auto volgeladen met mijn spullen naar de kamer gebracht en is in zijn eentje weer naar huis gereden. Ik bleef alleen achter en ben mijn spullen maar eens gaan uitpakken. Nu ben ik helemaal gesetteld en dus klaar om aan het onderzoek te beginnen. Al vind ik wel dat ik deze week nog rustig aan mag doen, ik heb het de laatste tijd druk genoeg gehad.
Mijn adres hier is: Koningstraat 9, 2000 Antwerpen.

9 gedachtes over “Roos in Antwerpen

 1. Anonymous zegt:

  Hoi Rosanne,Een fijne tijd in Antwerpen en we komen je beslist eens opzoeken, het is voor ons ook een stuk makkelijker dat je niet zo ver weg zit als vorig jaar!En niet te veel Vlaamse frieten eten, hoor.Groetjes,mama

 2. Anonymous zegt:

  hey rosanne!Tuurlijk mag je wat rustiger aan doen deze week! Hoop dat je snel vriendjes maakt daarzo, zodat je wat gezelschap hebt! Leuk dat je deze site hebt gemaakt zodat we van je avonturen kunnen meegenieten!liefs, monique

 3. Anonymous zegt:

  Heey Rox!Wat fijn dat je op tijd een kamer gevonden hebt! Al een dorpsgek met een kapmes tegengekomen??En niet te rustig aan doen he, wel aan je interviews denken! (zegt de liza in mij…) Succes met alles!X yvon

 4. Anonymous zegt:

  hoi,ik vroeg me al of je goed was aangekomen 😉 toch fijn dat we je belevenissen, al zijn ze wellicht iets minder spectaculair, kunnen volgen! liefs simone

 5. Derk zegt:

  Yeah! Wat gaaf deze site! Ga je nog vulkanen beklimmen en inca-ruines bedwingen? En tortilla’s verorberen?Ik hoor het graag, en tot snel,Djek

 6. Hans en Hennie zegt:

  We wachten vol spanning op je belevenissen daar in dat verre Belgie bijvoorbeeld een spannend verhaal over een frietkot ofzo groetjes Hans Hennie +kids en dog

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s