El ultimo

Dit is mijn laatste bericht vanuit verweggistan, morgen ga ik weer naar huis… 😦
Deze laatste hele dag hebben we besteed aan het beklimmen van pyramides. Dacht ik altijd dat ze die vooral in Egypte hadden, hier kunnen ze er ook wat van. In Teotihuacan, wat een uurtje rijden vanuit Mexico-Stad is, was vroeger de hoofdstad van de Azteken. Hier hebben ze twee hele hoge pyramides gebouwd, in heel de wereld zijn er maar twee hogere. Verder staan er nog veel gebouwtjes die waarschijnlijk tempels zijn of iets dergelijks. Eigenlijk viel het me wel een beetje tegen, de pyramides waren wel erg hoog, maar in tien minuten waren we al boven. Nu konden we wel met trappen naar boven komen dus dat is wat anders dan een berg beklimmen maar toch. Ook zag alles er heel erg strak en symmetrisch uit en daar houd ik niet zo van. Palenque was een stuk mooier. Toch was het een leuke dag en is het wel indrukwekkend om te bedenken dat de Azteken hier vroeger leefden en dat ze al deze gebouwen gemaakt hebben zonder moderne apparatuur.
Gisteren zijn we trouwens in Mexico-Stad aangekomen, een van de grootste steden ter wereld. Deze stad is echt verschrikkelijk groot en druk. Het schijnt ook de meest vervuilde stad ter wereld te zijn. Daar merk ik niet veel van, maar sommige dagen zullen wel erger dan andere zijn. Aan de rand van de stad, als je binnenkomt, kom je eerst langs allemaal krottenwijken. Dit is echt erg om te zien, hoe die mensen hier leven. Huisjes gemaakt van wat planken, golfplaat en plastic zeil en dat is het dan. In de stad zelf moet je ook erg op je spullen letten omdat het erg crimineel is hier. Ik heb hier mijn fototoestel dan ook niet tevoorschijn gehaald, dat lijkt me niet zo verstandig.
Morgen hebben we nog een halve dag en moeten we aan het eind van de dag op het vliegveld zijn. Dat is het einde van mijn avontuur… Het was echt geweldig en iedereen die ooit de kans krijgt om zoiets te doen raad ik het aan! En nog bedankt voor jullie berichtjes altijd he, dat is altijd leuk! Tot in Nederland weer!!!

5 gedachtes over “El ultimo

  1. Anonymous zegt:

    Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.< HREF="http://card_game.ujtar17.be/adult_card_game.html" REL="nofollow">»<>

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s