Mexiehieeeecooo

Zo, dit keer een bericht vanuit Mexico. Hier zijn we vrijdag aangekomen, na een lange reis. ´s Ochtens zijn we om half 7 al uit het hotel in Xela vertrokken, om zo vroeg mogelijk in Mexico aan te komen. De bus vertrok om 7 uur en rond 12 uur waren we in La Mesilla aangekomen, de grensplaats. Daar was het allemaal nogal onduidelijk; langs de weg waren gewoon allemaal winkeltjes en kraampjes en op een gegeven moment was er een slagboom waar je gewoon onderdoor kon lopen en dit was de Mexicaanse grens. Die zou je dus gewoon over kunnen lopen als je wilt. Wij hadden wel een formulier nodig, anders kunnen we het land niet meer uit, dus zijn we maar wel even langs de douane gegaan. In het plaatsje in Mexico zouden we de bus nemen naar San Cristóbal, maar we moesten eerst nog met een taxi naar een ander plaatsje. Om kwart voor 2 stonden we kaartjes te kopen voor de bus, en de eerstvolgende zou om 5 voor 2 gaan. Dat kwam dus mooi uit, dacht ik. Maar nee hoor, hier bleek het een uur later te zijn dan in Guatemala en de volgende bus zou pas om 10 over 7 ´s avonds gaan!!! Dat werd dus lekker wachten daar, terwijl er niks te doen was. Daar hebben we maar een beetje gelezen en uitgezocht welk hotel we wilden hebben.
Uiteindelijk zijn we om kwart voor 8 vertrokken. En wat was het een fijne bus zeg, heel relaxed! Met lekkere stoelen die je kon verzetten, veel beenruimte, airco en tv. En dat na 3 maanden in oude schoolbusjes reizen… dat is wel een heel verschil moet ik zeggen. Uiteindelijk kwamen we om half 12 pas in San Cristóbal aan maar gelukkig hadden we een aardige taxichauffeur die nog wel een goed hotel voor ons wist. San Cristóbal bleek wel een beetje op Antigua te lijken en was dus erg leuk om door te lopen. Er was ook een of ander lentefeest dus hebben we nog wat dansjes gezien en een meisje dat verschrikkelijk vals zong. ´s Avonds hebben we nog in een cafeetje gezeten en lekker Sol gedronken.
Zaterdagochtend zijn we weer verder getrokken, richting Palenque. Weer in zo´n lekkere bus, dit keer kregen we Terminator 3 te zien. Dat was natuurlijk wel erg leuk. Toen we in Palenque uit de bus stapten sloeg het warme weer gelijk toe. Het is hier echt tropische en wel zo´n 35 graden. Zelfs ´s avonds kan je nog buiten zitten met een hemdje en een rokje en je nog steeds doodzweten. Zelfs ik!!! Geen wonder dat mensen hier alles rustig aan doen en siesta´s houden, poe hee. Vanochtens hebben we hier een oude Maya-stad bekeken met allemaal ruines van tempels en pyramides. Echt gaaf en mooi zeg! Later in de week gaan we ook nog ergens heen waar pyramides van de Azteken zijn, dus dan kan ik gaan kijken welke beter konden werken 🙂
Vanavond gaan we richting Veracruz met de nachtbus en daar kunnen we als het goed is nog even naar het strand. Dit was het weer voor deze keer, nu ga ik weer lekker verder zweten! 😉
Liefs Roos

7 gedachtes over “Mexiehieeeecooo

  1. Dirk en Willy zegt:

    Hoi Rosanne,Gefeliciteerd met je moeder op deze mooie lentedag in Nederland. Het weegt vast niet op tegen al dat mooie weer in Mexico, ook al ga zelfs jij daar van zweten.Groeten en waarschijnlijk tot 6 mei.

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s