Fiesta en San Pedro

Na onze saaie weken heb ik eindelijk weer eens wat leuks te vertellen. Nadat het in Santiago Atitlan een beetje tegenviel, hebben we besloten om maar verder te gaan naar een ander dorp, San Pedro. Ook dit ligt aan het meer en hier hebben we dan wel een geweldig uitzicht op vanaf het hotel. In Santiago hebben we vrijdagochtend eerst nog wat geshopt, want je kan er wel enorm veel souvenirtjes kopen. Daarna zijn we met een bootje naar San Pedro gegaan. Dit keer was de reis een stuk comfortabeler. Ten eerste hadden we rugleuningen op de bankjes en ten tweede ging hij lekker rustig. Zo konden we mooi van het uitzicht genieten en ik heb ook nog leuke (hoop ik tenminste) foto’s gemaakt van mannetjes die aan het vissen zijn. En van de bergen om het meer heen natuurlijk. Het blijft echt mooi, hoe vaak je er ook komt. En van de andere kant gezien is het ook weer een stuk anders. Hier zie je veel meer groen aan de kant dan als je in Panajachel zit, eigenlijk nog een stuk mooiere dus. Gelijk toen we in San Pedro aankwamen hadden we er al een veel beter gevoel bij dan in Santiago. Veel minder druk en nog mooier uitzicht enzo. We zijn naar een hotel gegaan waarbij een kamer heel mooi uitzicht op het meer heeft. Yvon mocht deze kamer, want het was haar verjaardag. Zij slaapt daar samen met Karin en Roos-Marie, Monique en ik hebben met zijn drieeen een kamer. Met eigen wc en douche, relaxt 🙂 Alles is in leuke kleurtjes geschilderd dus het ziet er supergezellig uit. ’s Middags hebben we eerst een paar uur op een steiger in het meer gezeten om te genieten van de zon en het uitzicht. Hier heb ik me eindelijk ook weer kunnen uitleven met foto’s maken, in tegenstelling tot in ons saaie dorp 🙂
’s Avonds gingen we ergens eten waar het er heel gezellig uitzag, allemaal tafeltjes verspreid door de tuin en gekleurde lichtjes. Alleen jammer dat de service iets minder was. Toen Karin en ik onze pizza’s ophadden kreeg Monique haar eten en toen zij op de helft was, kregen Roos-Marie en Yvon hun eten. Bleek ook nog dat daar mijn pizza bij zat, ik dacht ook al dat er erg weinig ui op zat. En die serveerster ging alleen maar een beetje dom staan lachen, zonder haar excuses aan te bieden :/ Beetje jammer. Daarna gingen we een barretje opzoeken, want Yvon haar verjaardag moest natuurlijk nog wel goed gevierd worden! We kwamen ergens terecht waar een bandje aan het spelen was. Beetje reggae/ska muziek, was wel relaxt zo in het nog lekker warme avondweer. Alleen jammer dat ik erg verkouden ben, daardoor was ik erg moe en ik kon niet zoveel biertjes wegkrijgen…
Vanochtend hebben we in een restaurant aan het meer gegeten. Dus weer een mooi uitzicht. Didy en Anita kwamen ook nog hierlangs dus het wordt steeds drukker. Daarna hebben we even gezwommen en lekker geluierd op de steiger in de zon. Het is echt net vakantie zo 😀 Verder hebben we eigenlijk niet veel gedaan, maar dat geeft niet. Het meer en de zon zijn al genoeg om blij van te worden. Vanavond nog een leuk barretje uitzoeken en dan, morgen, weer terug naar het zware antropologenleven… 😉

Een gedachte over “Fiesta en San Pedro

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s