Estamos aburridas

Er komt niet zo vaak meer iets bij op mijn site. Dit komt ten eerste doordat we geen internet hebben in ons dorp (wat heb je daar nou aan ;)) en ten tweede doordat ik niks boeiends meer meemaak. Het dorpje is best saai en aan mijn onderzoek kan ik niet zo heel veel doen. Ik moet wel mensen gaan interviewen maar ik heb nog geen mensen gevonden. Verder kan ik er weinig aan doen. En andere dingen zijn er ook niet te doen in het dorp. Geen internet, geen bar, geen niks. Dus we zitten altijd maar in de tuin te bakken in de zon, boekje lezen, stukje schrijven, kaarten. Net zo´n luiervakantie, maar dan met het idee dat je eigenlijk veel moet doen.
Dit weekend zijn we een paar dagen weg. Yvon is morgen (vrijdag) jarig, en dan wilde ze wel iets leuks doen. Vanochtend hebben we haar al verrast, toen we nog thuis waren. We hadden een taart laten maken en ´s ochtends vroeg vlaggetjes en ballonnen opgehangen en haar stoel versierd. Ze had niks door en ook nog niks verwacht omdat we een dag te vroeg waren, ze was dus heel erg verrast. En de taart was supermooi en lekker. Met aardbeien en veel slagroom. We hebben allemaal een groot stuk op en zaten toen heel vol. Toch werd er daarna ook nog ontbijt gemaakt; bruine bonen met ei. Daar konden we natuurlijk niet zoveel meer van op.
Na het ontbijt zijn we op weg gegaan. Eerst met de bus naar Panajachel, daar hebben we even geinternet, omdat we niet wisten of dat hier ook zou kunnen. Daarna moesten we met de boot het meer over om in Santiago Atitlan te komen. Wij dachten leuk, een boottochtje op het mooie meer, kunnen we mooie foto´s maken. Dat viel tegen. We hadden de snelle boot en die ging ook echt snel. En we zaten niet erg comfortabel, ik had niks om me aan vast te houden en gleed de hele tijd naar achter. Beetje jammer. Maar zo waren we er dus wel snel. In Santiago aangekomen, kwamen er gelijk allemaal kindjes naar ons toe om te vragen waar we naartoe wilden. Ze willen dan geld hebben om je de weg te wijzen. Erg vervelend, als ze blijven vragen. Ook hier zijn erg veel tentjes te vinden waar je souvenirs kan kopen. En ze roepen allemaal dat je bij hen iets moet komen kopen. Het hotel valt wel een beetje tegen. In de Lonely Planet staat dat je bij dit hotel om kamer 6 moet vragen, omdat je dan een mooi uitzicht over het meer hebt. Toevallig was dit een 4persoonskamer (al moet ik vannacht dan wel met Roos-Marie in 1 bed slapen) dus hebben we deze kamer genomen. Als je helemaal rechts in de kamer gaat staan, is een klein stukje van het meer te zien. En vanuit de douche kun je ook een stukje van het meer zien. Nou mooi hoor. Ik weet niet waarom ze daar zo´n mooi stukje over schrijven.
Verder blijkt er hier in Santiago ook niet veel te doen te zijn. Misschien dat we morgen ergens anders heen gaan, waar wel iets te doen is.

4 gedachtes over “Estamos aburridas

 1. Lies zegt:

  Hahaha…..ohoh….wat een pech zeg! Maar maak er nog iets moois van! En wie weet, gebeurd er nog iets heeeel spannends ;). Liefs

 2. Loes zegt:

  Heej Roos!Ik zou toch maar wat blijer zijn. Je hebt hardstikke lekker weer, kan een beetje in de zon bakken. Ben vet jaloers!Maar goed.. is misschien wel wat saai. Maar daar is vast genoeg aan te doen! Gewoon even ’s avonds in je eentje over straat lopen. Maar er zijn vast ook andere spannende dingen te doen 😉Nou nog succes hoor. Hoop dat je nog wat mensen kunt overhalen voor je onderzoek.X

 3. Martijn zegt:

  Ha Roos! In Nederland verveel je je ook altijd dus dan kun je dat maar beter in de zon doen denk ik zo.Is er niet nog een onbeklommen vulkaan, of kippenbussafari ofzo? Blijf ’s avonds trouwens maar lekker binnen, die Brabanders hebben soms wat minder goede ideeen.Veel plezier!!!!PS. Als je je nou weer eens verveelt, mail me dan. Ik stuur je dan wat van mijn huiswerk door waarvan ik vervolgens de antwoorden terug wil.

 4. bootje zegt:

  Hej lieve Roos,jammer dat het af en toe een beetje tegen zit of valt.. maar je moet er maar gewoon van genieten.. van de super mooie omgeving en het niks doen!!;) Jammer dat je niet zoveel kan doen voor je onderzoek, hoop dat het interviewen wel leuk zal zijn. Liefs en dikke kus

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s