Un día triste

Over deze week heb ik weer veel te vertellen, maar wat nu het belangrijkste is, is het slechte nieuws van vrijdag. Toen hoorde ik dat mijn oma is overleden. Het ging al een tijdje niet zo goed meer met haar, maar ik had gehoopt dat ze het in ieder geval nog vol zou houden tot ik weer thuis zou zijn. Helaas… Woensdag wordt ze begraven, in gedachten zal ik erbij zijn.
Ik zal toch nog maar even iets schrijven over deze week in Guatemala, daar is deze site immers voor. En dat vinden jullie als het goed is allemaal heel interessant 😉 Maandag zijn we dus een dagje naar Panajachel geweest. Hier hebben we lekker geshopt, het is wel heel toeristisch maar je kunt er wel leuke dingen kopen. We hebben aan het meer van Atitlan geluncht, echt een prachtig meer is dat! De zon scheen op het water en eromheen al die vulkanen en bergen. Heel mooi!
De volgende dag, dinsdag, hebben we een rondje door het dorp gelopen. Als we over de wat kleinere weggetjes liepen, kwamen er gelijk allemaal kinderen naar buiten gelopen om ons aan te staren. In een straatje was het zelfs zo erg dat een paar jongetjes van een jaar of 7, die buiten aan het voetballen waren, stil gingen zitten toen ze ons aan zagen komen. Toen we voorbij waren begonnen ze ons helemaal na te fluiten en te schreeuwen. Van die kleine mannetjes, echt erg. Sowieso worden we hier veel erger aangekeken dan in Xela. Hier komen verder geen toeristen ofzo dus wij zijn wel bijzonder. Op weg naar huis kwam er een jongen naar ons toe en ging heel dichtbij lopen. Ik dacht dat hij ons wou gaan bestelen ofzo, maar hij ging meel over ons hoofd heen gooien. Dat hoort hier bij het carnaval, want we zagen allemaal mensen met grijze haren rondlopen. Verder hebben we eigenlijk niks meer gemerkt van carnaval. Misschien dat er wel een feest was, maar dat hebben wij dan gemist, helaas. Het heeft deze dag ook geregend, de eerste keer sinds ik in Guatemala ben. Het is hier ’s middags ook best vaak erg bewolkt, dus dat is wel jammer.
Woensdag is Felipe met ons naar het gemeentehuis gegaan. Daar konden we wat dingen vragen aan de secretaris en daarna werden we voorgesteld aan de burgemeester! Jaja, een hele eer hoor! We kregen ook nog papieren mee waar op staat dat we van de Universiteit Utrecht komen voor onderzoek over belangrijke onderwerpen, en waarin gevraagd wordt of mensen willen meewerken als we dingen aan ze willen vragen. Zo voel ik me natuurlijk wel erg belangrijk 🙂 ’s Middags ben ik met een van de jongens die we zondag ontmoet hadden naar de bibliotheek gegaan om informatie over mijn onderzoek te zoeken. Hij heeft me wel goed geholpen, maar dacht dat niet veel mensen iets over mijn onderwerp weten (mijn onderwerp gaat over nationale symbolen en de betekenissen hiervan voor jongeren). Dat is wel een beetje jammer dus. Deze week ben ik ook nog niet veel verder gekomen, omdat ik nog wat vragen moet veranderen. Ik hoop maar dat het binnenkort wel gaat lukken… We hebben ook aan 2 meisjes Engelse les gegeven. Echt grappig, ze waren heel lief en schreven zelf allemaal woorden op die ze vertaald wilden hebben. Volgende week komen ze weer een keer langs. Ik heb ook geprobeerd tortilla’s te maken, maar dat ziet er makkelijker uit dan het is! Verder is de omgeving hier heel erg mooi, dus daar hebben we het wel mee getroffen. Al is dat in heel het land wel zo volgens mij, dus het maakt niet zo heel veel uit waar je zit.
Dit was het weer, een beetje rommelig stukje maar het is nu eenmaal allemaal een beetje rommelig hier 🙂

2 gedachtes over “Un día triste

  1. Ernst zegt:

    ow jeetje, gecondoleerd met je oma. Ik wens jou en je familie veel sterkte.Aan de andere kant ook fijn te horen dat je het (volgens mij) nog steeds naar je zin hebt in Guatemala. Geniet maar van je “belangrijk-zijn”!

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s