La Laguna de Chicabal

Gisteren hebben zijn we geslaagd als bergbeklimmer! Jeetje wat een dag zeg! 🙂 Het begon ´s ochtends al. Simone, Monique en ik hadden om half 9 afgesproken om naar La Laguna de Chicabal te gaan. Dit is een meer in een krater, hoog bovenop een vulkaan dus. Monique en ik waren er pas om kwart voor 9 maar goed (nogmaals sorry Simone ;)). We moesten met een minibusje naar de busterminal. Deze reis kostte wel 1 Quetzal (= ongeveer 10 cent). Dit was allemaal goed te doen. Toen we bij de busterminal kwamen zagen we niet erg veel bussen en wisten we dus niet waar we moesten zijn. Er kwamen wel gelijk allemaal mensen op ons af om te vragen waar we naartoe wilden. Eerst werden we de ene kant opgstuurd, toen weer de andere kant, maar uiteindelijk kwamen we goed uit. We moesten rennen naar de bus omdat hij bijna wegging, een man wilde mijn tas wel dragen maar daar heb ik maar voor bedankt 🙂 Die bussen zijn zo klein vanbinnen. Omdat het eigenlijk schoolbussen zijn, zijn de bankjes nogal klein en is er weinig plaats voor je benen. Ook is het gangpad extreem smal, hier moet je een beetje schuin doorheen lopen omdat het anders niet past. Maar goed, de reis begon goed. Na een tijdje stond de bus stil en zag ik dat er iemand onder ging kruipen. Maar daarna reed hij weer verder, dus het was vast weer gefixt. Na een half uur ofzo stopte hij weer, nu stond de motorklep open en vanuit allerlei onverwachte opbergplaatsen werd gereedschap gehaald. Na een tijdje werd er gezegd dat we niet verder konden rijden en moesten we uitstappen. We kregen nog wel ons geld terug. Toen moesten we wachten op een volgende bus, maar bijna alles zat vol. Op een gegeven moment pasten wij er nog net bij, dus toen gingen we verder. Ik stond niet erg gemakkelijk omdat de bus al erg vol zat, maar we hebben het gered. Toen we aankwamen begon het lopen. Eerst een stukje schuin omlaag toen weer wat schuin omhoog. Op een gegeven moment was het alleen nog maar schuin omhoog. En schuin is dan ook echt erg schuin! Doordat het ook erg hoog was, moesten we erg vaak rusten omdat we helemaal buiten adem waren. We waren dus erg lang bezig en ook zeer vermoeid. En erg stoffig want overal lag los, opwaaiend zand. Na ongeveer 2 uur bijna alleen maar klimmen (en heel soms een klein stukje dalen), waren we bovenaan het meer. Van bovenaf zag het er supermooi uit en na ook nog een stukje schuin naar beneden gelopen te hebben waren we bij het meer zelf. Dit zag er ook heel mooi uit en er was haast niemand anders. Alleen 2 mensen die net weggingen en nog 2 mannen die volgens mij iets van yoga aan het doen waren. Lekker rustig dus. Het water was erg koud dus zwemmen zat er niet in. We hebben hier een tijdje gezeten en geluncht met chips en koekjes en toen konden we weer aan de terugreis beginnen. Dit was een stuk minder zwaar omdat we vooral naar beneden moesten. Dit is ook wel lastig natuurlijk omdat je erg snel naar beneden glijdt, maar toch een stuk minder vermoeiend dan naar boven. We hebben er dan ook bijna een half uur minder over gedaan. We waren helemaal uitgeput, stoffig en oververhit en toen moesten we nog een half uur wachten op de bus. Toen er een kwam zat deze vol, dachten wij. Maar nee hoor, natuurlijk pasten we er nog wel bij. Ik mocht dan wel op het trapje van de deur staan, met de deur open, maar dat kon makkelijk! Erg leuke reis dus 🙂 Toen we eindelijk terugwaren in Xela konden we haast niet meer lopen en vandaag heb ik overal spierpijn, maar het was best een leuke dag! 🙂 En we hebben het ook weer overleefd.

5 gedachtes over “La Laguna de Chicabal

  1. marijn zegt:

    Klinkt idd niet verkeerd allemaal zeg. En die foto’s zijn ook echt heel mooi (en dan vooral de omgevingen op die foto’s). En je moet idd maar niet van die rare mannetjes je tas laten dragen hoor, voor je het weet nemen ze je hakmes en je eatable underwear mee.

  2. Nienke zegt:

    Heee Rosanne!Ik had al effetjes niet meer op je site gekeken.. wat een boel verhalen zeg! Was een avondvullend programma om dat allemaal te lezen. Maar het klinkt wel allemaal heel erg leuk! Mooie foto’s ook. Hoelang duurt het nog voordat je spaanse lessen afgelopen zijn en je de rimboe in moet? Dan wordt het waarschijnlijk lastig om je site af en toe te updaten, of niet?Heel veel plezier nog in ieder geval! Groetjes!Nienke

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s