La clase de español

Gistermiddag mijn eerste les gehad. Dat was wel vermoeiend, 5 uur achter elkaar. Eerst werd er even een testje afgenomen om te kijken wat ik allemaal al kan. Heel veel dingen was ik al vergeten, het is toch alweer 2 maanden geleden dat we Spaans gehad hebben 🙂 Toen heeft mijn maestra een weekschema gemaakt, wat we allemaal gaan doen. Volgens mij gaat het best veel worden, maar dan kan ik na 3 weken waarschijnlijk wel perfect Spaans! Mijn maestra is een nog best jonge vrouw die heel aardig is. We doen steeds wat oefeningen en af en toe gewoon praten. En dat allemaal in het Spaans natuurlijk. Dan moeten we in het gastgezin tijdens het eten ook nog eens Spaans praten, dus op een gegeven moment ben je dat wel een beetje zat. Maar het is wel leuk als het goed lukt.
In ons gastgezin worden we goed verzorgd. We krijgen lekker eten, en ook wel genoeg. Gister kregen we bij het ontbijt cornflakes en een schaaltje fruit, vanochtend wentelteefjes en een banaan. Als lunch hadden we rijst met gehaktballetjes, komkommer, tortillas en brood. De tortillas vind ik hier niet zo lekker, dus ik ben wel blij dat ze ook brood erbij geeft. ’s Avonds kregen we bruine bonen, brood en… volgens mij nog iets maar dat ben ik alweer vergeten. Oh ja, ei. Nu maar afwachten of het iedere dag hetzelfde is, of dat er wat afwisseling is. Ik heb wel nu alweer honger, ’s ochtens eten we om kwart over 7 al 😦 en ’s middags pas om 1 uur. Zit wel een tijdje tussen.
Gisterochtend kwamen we een meisje tegen toen we naar huis liepen. Zij begon tegen ons te praten en wilde graag Engels leren. Ze wilde ons nog een keer ontmoeten, dus hadden we afgesproken voor vandaag om 9 uur, op de hoek van de straat. Het leek me eerst wel grappig, maar onze gastvrouw (Doris) zei ook dat we wel moesten opletten. Want ‘je hebt hier, net zoals overal, goede en slechte mensen.’ Nou ja, we waren zelf een beetje te laat, we waren er pas kwart over 9, maar toen was ze er dus ook niet, of niet meer. Toen zijn we maar doorgelopen 🙂
Wat me trouwens opviel, vorige week al, is dat er heel veel vrouwen nog in traditionele kleding lopen. Ik dacht eigenlijk dat dat niet zoveel meer zou voorkomen, maar dus toch wel. Al zie je het hier in Xela toch wel weer minder. Dit is toch de tweede grootste stad van het land, dus er zullen wel veel minder Indigena’s (Maya’s) wonen.
Zometeen moet ik nog even leren, ik heb gelijk huiswerk opgekregen 😦
Groetjes en liefs Rosanne

5 gedachtes over “La clase de español

 1. Janny zegt:

  Hoi Rosanne,Zo, heb jij het even druk, 5 uur achter elkaar les! Krijg je toch wel een kopje thee tussendoor, hoop ik. Maar wel fijn dat je straks goed Spaans spreekt!Groeten en liefs,mama

 2. bootje zegt:

  Hej lieve Roos,wel lang zeg 5 uur achter elkaar, maar als je straks terug komt spreek je het waarschijnlijk wel heel goed! Super gaaf!!!Leuk om te lezen wat je meemaakt en je moet inderdaad wel oppassen dat je niet wordt opgelicht ofzo hoor! Uitkijken, want we willen natuurlijk wel ons Roosje weer heel terug zien….:)Liefs en dikke kus Bo

 3. Amos zegt:

  Cool dat je nu echt begonnen bent. Ik hoop dat je nog nederlands kunt spreken als je weer terug komt…maarja als je hier regelmatig blijft schrijven zul je het niet verleren moet je maar denken…

 4. Niels zegt:

  Hee daar!Dat wordt flink leren zeg! Maar het lijkt me wel tof om op zo’n manier een taal onder de knie te krijgen. Heel wat avontuurlijker dan een thuiscursus bij de LOI ofzo :). En je krijgt nog eens goed te eten ook! Cool dus!Plezier en liefs,Niels

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s