Xela

Zaterdag zijn we naar Xela gereisd. Weer met een shuttlebusje maar deze keer hadden we een iets rustiger chauffeur. We zijn dus weer heelhuids aangekomen ;). We hebben hier een nachtje in een hotel geslapen waar we weer een gezellige vierpersoonskamer hadden. De stad is een stuk minder mooi dan Antigua, maar volgens mij is dat overal zo. Veel dingen zien er nogal oud en vervallen uit en stoffig enzo ook. Maar zo is het land gewoon, het is natuurlijk een arm land. Zondagmiddag moesten we ons melden op de talenschool. In de loop van de dag kwamen we dan ook steeds meer antropologen tegen die hier net aangekomen waren. Op de talenschool kregen we wat uitleg over hoe het hier werkt en ook over wat je wel en niet kan eten (na al een week hier te zitten is dat natuurlijk wel op tijd…). Daarna werden we door ons gastgezin opgehaald. Ons gast´gezin´ bestaat uit één vrouw. Zij heeft wel een groot huis met veel kamers, omdat ze leeft van het onderbrengen van studenten van de talenschool. Wij zitten met 6 antropologen daar in huis en dan zijn er nog 3 andere mensen. Lekker druk dus! We krijgen 3 maaltijden per dag, behalve op zondag. Het ontbijt is al om kwart oer 7… ik ben nu dus alweer moe want dat is natuurlijk veeeel te vroeg. Ik heb ook nogal slecht geslapen omdat er in de buurt nogal veel honden zitten die het leuk vinden om ´s nachts herrie te maken. En ´s ochtends vroeg beginnen er allemaal hanen te kraaien en andere dieren herrie te maken. We zitten namelijk in een buitenrand van de stad en daar houden de mensen allemaal dieren in huis.
Dan krijgen we ´s middags om 1 uur lunch en om 2 uur begint onze les. 5 uur per dag!!! Ik vraag me af hoe we die tijd ooit vol gaan krijgen, maar dat zal ik vanmiddag dus merken. Half 8 krijgen we avondeten. Gisteravond moesten we zelf ergens gaan eten, omdat het zondag was. Toen gingen we pas om 10 uur naar huis, maar dan is het niet zo heel fijn meer om over straat te lopen. Er is dan haast niemand op straat, alleen af en toe wat mannetjes die langs de weg staan. We waren met zijn zessen dus dan kan het wel, maar onze gastvrouw zei ook dat je de taxi moet nemen als je alleen of met zijn tweeën bent.
Gister ben ik ook voor het eerst echt verbrand. Ik had een dagje geen zonnebrandcreme op mijn gezicht gedaan en nu ben ik helemaal rood 😦
Verder is er in deze stad volgens mij niet zo heel veel leuks te doen. De talenschool organiseert wel activiteiten voor als je geen les hebt. We kunnen dus ook een keer een vulkaan gaan beklimmen. Dat lijkt me wel heel gaaf.
Ik hoop dat bij jullie in Nederland ook nog alles goed gaat. Bij sommigen niet zo helaas, maar dat komt vast wel weer een keer… Dahaaag

Een gedachte over “Xela

  1. Martijn zegt:

    Dus als het eten niet zo bevalt kun je altijd nog wel ergens een haan (of hond) vandaan halen als ik het goed begrijp?En als je zo vroeg eet kun je makkelijk een keer tussen 7:30 en 13:00 die vulkaan op lopen. Moet je zeker doen! Als ik dan bovenin de VU zit kunnen we zwaaien.Kun je een volgende keer iets schrijven over het onderwerp van je onderzoek want ik weet eigenlijk niet wat het nou precies geworden is. Of heb je dat nog steeds niet besloten? Even doorzetten Roos, ik zag dat Monique al een onderwerp heeft!

Reageren? Dat mag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s